Κοζάνη: Από 2 έως 3,5 ευρώ η τιμή των πρώιμων κερασιών

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Από 2 έως 3,5 ευρώ η τιμή των πρώιμων κερασιών

Κοζάνη: Από 2 έως 3,5 ευρώ η τιμή των πρώιμων κερασιών

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Καλά φαίνεται να εξελίσσεται η φετινή παραγωγή για τους παραγωγούς κερασιών στην περιοχή των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού Κοζάνης, με τις τιμές πώλησης να διατηρούνται σχεδόν στα περσινά επίπεδα.

Αν και υπήρξε καρπόπτωση στις κερασιές, το ποσοστό ήταν μικρό, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για καλής ποιότητας και ποσότητας προϊόν. Τα κεράσια στους πάγκους των λαϊκών αγορών στην Κοζάνη, πωλούνται από 2 έως και 3,5 με 4 ευρώ, ενώ στα οπωροπωλεία φτάνουν τα 5 ευρώ το κιλό.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Από 2 έως 3,5 ευρώ η τιμή των πρώιμων κερασιώνΟι κερασοπαραγωγοί της περιοχής τονίζουν ότι και έχουν διατηρήσει τις τιμές σε περσινά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά οι μεσάζοντες είναι υπεύθυνοι όπως δηλώνουν, για τις υψηλές τιμές πώλησης του αγαπημένου φρούτου, που παρατηρείται και κυρίως σε σούπερ μάρκετ και μανάβικα, αφού η τιμή πώλησης ανά κιλό για τους παραγωγούς δεν ξεπερνά τα 2 με 2,50 ευρώ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της παραγωγής κερασιών από την περιοχή Σερβίων, Πλατανορεύματος, Βελβεντού αλλά και Εορδαίας παραδίδεται και στους δυο Συνεταιρισμούς Βελβεντού ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ αναμένεται με αισιοδοξία και η όψιμη παραγωγή το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

ertnews.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!