Κωτσιδης Στέφανος

Η ΠΕ Κοζάνης ενισχύει την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με νέο εξοπλισμό

Η ΠΕ Κοζάνης ενισχύει την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με νέο εξοπλισμό
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 την αγορά ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την οφθαλμολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη υγείας Γιώργο Μαργαρίτη και με το διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλιο, καταγράφηκαν οι ελλείψεις στην οφθαλμολογική κλινική ώστε η Περιφερειακή Αρχή να συνδράμει στην αποκατάσταση αυτών ιεραρχώντας τες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Ο εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η οφθαλμολογική κλινική μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος είναι Ψηφιακή Οπτική Βιομετρία (απαραίτητος εξοπλισμός κατά τον προ εγχειρητικό έλεγχο για τη σωστή μέτρηση των ενδοφακών νέας τεχνολογίας για τα χειρουργεία καταρράκτη) και Ηλεκτροκίνητη καρέκλα χειρουργού και καρέκλα συγχειρουργού (απαραίτητος εξοπλισμός οφθαλμολογικών χειρουργείων).

Η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 5000 ασθενείς ενώ καταγράφει περισσότερες από 800 χειρουργικές επεμβάσεις. Με τον καινούργιο εξοπλισμό αναμένεται να μπορέσει το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της κλινικής να εφαρμόσει νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους κι έτσι να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και η επισκεψιμότητα των κατοίκων της περιοχής στην συγκεκριμένη κλινική.

Η δαπάνη προμήθειας ανέρχεται σε 74.428 ευρώ και πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος)

Η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και των κέντρων υγείας της Περιφέρειας αν και οι δαπάνες αυτές δεν εντάσσονται στις άμεσες αρμοδιότητές της. Συνολικά έχουν διατεθεί κατά τα τελευταία χρόνια πάνω από 55 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση των Δομών Υγείας , αξιοποιώντας ποικίλα χρηματοδοτικά προγράμματα, στο πλαίσιο της προάσπισης του θεμελιώδους αγαθού της υγείας.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης