Δήμος Κοζάνης: Μικροί μαθητές πλημμύρισαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής! (βίντεο)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Δήμος Κοζάνης: Μικροί μαθητές πλημμύρισαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής! (βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Μικροί μαθητές πλημμύρισαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής! (βίντεο)

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Με παιδικές φωνές πλημμύρισε το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από δυόμιση περίπου χρόνια παύσης. Εκατοντάδες  μικροί μαθητές πραγματοποιούν, εδώ και δέκα ημέρες, την εκπαίδευσή τους στη σωστή οδική συμπεριφορά στον χώρο του πάρκου, που αποτελεί προσομοίωση ενός οδικού δικτύου με οχήματα, σήματα, διαβάσεις πεζών και φωτεινούς σηματοδότες.

Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Ελπίδα Κουϊμτζίδου: «Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι και μετά το κλείσιμο των σχολείων, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να παραμένει ανοιχτό δύο απογεύματα της εβδομάδας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς με τα παιδιά να το επισκέπτονται, προκειμένου να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση».

«Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας υποδεχόμαστε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τους φίλους μας, μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κοζάνης, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ασφαλή κυκλοφορία», υπογράμμισε ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, Κώστας Πατιός.

Σημειώνεται, ότι το πάρκο λειτουργεί από το 2007 με την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας. Τα στελέχη της υπηρεσίας εκπαιδεύουν τους μαθητές, ώστε να κινούνται με ασφάλεια, ως πεζοί, ως επιβάτες, και ως οδηγοί, μαθαίνοντάς τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του πάρκου, οι μαθητές της ΄Δ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου, επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης     19 Μαΐου το χώρο, όπου έλαβαν μαθήματα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής. Με το πέρας της εκπαίδευσης οι μαθητές έλαβαν επαίνους για τη συμμετοχή τους, καθώς και αναμνηστικά καπέλα.

 

 

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!