Δευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης : Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή μάλλον δεν είστε ενημερωμένος σωστά…

Δευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης : Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή μάλλον δεν είστε ενημερωμένος σωστά...

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης : Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή μάλλον δεν είστε ενημερωμένος σωστά…

Ως διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ιατρός πρώτης γραμμής, φορτωμένος παραπανίσιες εφημερίες, όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοι, με ένα μαύρο σύννεφο κούρασης συνεχώς πάνω μου(μας) απευθύνομαι στον πρωθυπουργό της χώρας μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για να του πω τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων. Οι χθεσινές σας δηλώσεις δεν προστατεύουν το αγαθό αυτό και απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Αντί να μας δίνουν δύναμη και κουράγιο, μας απογοητεύουν και μας κάνουν να νιώθουμε μόνοι.

Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή μάλλον δεν είστε ενημερωμένος σωστά, σας διαβεβαιώνω ότι ο διασωληνωμένος ασθενής και ειδικά όποιος νοσεί από COVID δεν μπορεί να μείνει ούτε 1 λεπτό εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, διότι οι ζωτικές του λειτουργίες υποστηρίζονται από μηχανήματα και φάρμακα και η νόσος έχει υψηλή θνητότητα. Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα για να καταργήσουμε τις ΜΕΘ. Διότι, με απλά λόγια, τα πρώτα 24ωρα μετά τη διασωλήνωση του ασθενούς είναι κρίσιμα για την εξέλιξη που θα έχει. Όταν δεν είναι σε περιβάλλον ΜΕΘ, αυτά που πρέπει να γίνουν για να σωθεί, πολύ απλά δεν είναι δυνατό να τα κάνουμε. Μπορώ να σας προσκομίσω πλήθος επιστημονικών αποδείξεων. Απλούστερα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν βρίσκονται σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα. Απορώ ποιος τόλμησε και σας έδωσε αυτή την πληροφόρηση. Επίσης, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν ελέγξατε και εσείς αυτή την πληροφορία. Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ μάς στέλνουν αυτομάτως σε αχαρακτήριστες καταστάσεις, που δεν προσομοιάζουν επ’ ουδενί σε δυτική χώρα.

Θα πείτε ότι στη χώρα μας υπάρχουν ΜΕΘ, αλλά έχουμε υψηλή θνητότητα. Αυτό οφείλεται στους εξής λόγους: 1) στην ίδια τη φύση της νόσου, 2) προκειμένου να υποστηριχθεί ο αυξημένος αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έπρεπε να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ στα οποία όμως δεν τηρούνται οι αναλογίες ιατρών/νοσηλευτών όπως προβλέπει το ΚΕΣΥ. Αποτέλεσμα, οι ασθενείς αυτοί να είναι αφενός έρμαια των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων λόγω των πολεμικών συνθηκών, αφετέρου της υποθεραπείας που προκύπτει από την υποστελέχωση και εξουθένωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Εάν αυτή την κατάσταση, κύριε Πρόεδρε, τη χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα προκειμένου να δικαιολογήσετε το πρόβλημα που υπάρχει με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και την υποθεραπεία που υφίστανται, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην ουσιαστική διαχείριση της πανδημίας. Θα άξιζε να δείτε διαφορετικά τα πράγματα και, για να σώσουμε περισσότερες ζωές, δώστε κίνητρα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σταθείτε δίπλα μας, συντηρήστε το μοναδικό όπλο μας, την ελπίδα, για να συνεχίσουμε τον άνισο αγώνα.

Κωνσταντίνος Στόκκος *Εντατικολόγος, διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Κοζάνης

efsyn.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida