“Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες στην Καστοριά

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
“Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες στην Καστοριά

“Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες στην Καστοριά

 

“Προθέρμανση” θα κάνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στα χωριά της Καστοριάς από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, ενώ, αν δεν έχουν συνάντηση σύντομα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, δηλώνουν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών δημιουργήθηκε στη διάρκεια γενικής συνέλευσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, όπου παρευρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, από τον οποίο ζητήθηκε να διευκολύνει συνάντηση των αγροτών με τον υφυπουργό. Στην ανακοίνωση η συντονιστική επιτροπή αναφέρει πως ο βουλευτής “δεν μας άφησε καθόλου ευχαριστημένους με τις απαντήσεις στα αιτήματα μας”.

Οι αγρότες προβαίνουν σε κινητοποιήσεις με πρώτο θέμα την καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στα φασόλια, αλλά θέτουν και μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Τα αιτήματα που ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή:

  1. Το κύριο θέμα του νομού μας το οποίο είναι οι απλήρωτες αποζημιώσεις των φασουλοπαραγωγών για τις οποίες ο βουλευτής και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είχαν δεσμευτεί να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο και από ότι φαίνεται δεν θα πληρωθούν ούτε τον Φεβρουάριο.2

2. Το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχθεί πάνω από 400% με τους περισσότερους αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν την φετινή χρόνια

3. Τις αποζημιώσεις κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ) όπου ακόμα δεν έχουν εξεταστεί και πληρωθεί για το έτος 2019 για τα μήλα και τα φασόλια, για το έτος 2020 για τις ζημιές στα ρεβύθια και τις φακές και για το έτος 2021 τις ζημιές στα σιτηρά,φακές,ρεβύθια,τριφυλια, καπνά και την πτώση γαλακτος στην κτηνοτροφική παραγωγή.

4. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλάβει περισσότερα αιτία και να αλλάξει ο ισχύων κανονισμός για τις αρρώστιες ανάλογα με την κλιματική αλλαγή

5. Το φράγμα Νεστορίου όπου έχει ξεκινήσει από το 2011 και η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα τελειώσει σύντομα ενώ έχει κολλήσει και πάλι.

6. Το ασφαλιστικό των αγροτών όπου ενώ πληρώνουν τα ίδια ποσά με τους δημόσιους υπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους τα προσόντα ασφάλισης διαφέρουν κατά πολύ.

 

 

 

ertnews

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...