Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Περιεχόμενο

Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Ξεκίνησε η δειγματοληψία για την ανίχνευση του ιού της γρίπης των πτηνών, στην ορνιθοπανίδα της λίμνης Καστοριάς. Τηρουμένων των κανόνων βίοασφάλειας, η διαδικασία γίνεται με τη συνεργασία των εμεκομενων υπηρεσιών.

Η συλλογή των νεκρών πουλιών και η έρευνα στην λίμνη Ορεστιάδα, θεωρήθηκε επιβεβλημένη για τον περιορισμό διασποράς του ιού Η5Ν1, ο οποίος ανιχνεύτηκε σε εκατοντάδες πελεκανους στη Δυτική Μακεδονία, οι περισσότεροι από τους οποίους, στη λίμνη Μικρή Πρέσπα.Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και αποφασίστηκε η απομάκρυνση των νεκρών ατόμων από τις λίμνες

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι περιμετρικά της λίμνης και θα γίνουν οι απαραίτητες δειγματοληψίες σε πουλιά, ώστε να υπάρξει η πραγματική-ουσιαστική εκτίμηση της κατάστασης. Προς το παρόν, φαίνεται, πως ο μικρός αριθμός νεκρών πουλιών στην λίμνη της Καστοριάς, οφείλεται κυρίως στην επισκεψιμότητα των πουλιών από γειτονικές λίμνες, χωρίς να υπάρχει εστία του ιού στην περιοχή.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !