Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Ξεκίνησε η δειγματοληψία για την ανίχνευση του ιού της γρίπης των πτηνών, στην ορνιθοπανίδα της λίμνης Καστοριάς. Τηρουμένων των κανόνων βίοασφάλειας, η διαδικασία γίνεται με τη συνεργασία των εμεκομενων υπηρεσιών.

Η συλλογή των νεκρών πουλιών και η έρευνα στην λίμνη Ορεστιάδα, θεωρήθηκε επιβεβλημένη για τον περιορισμό διασποράς του ιού Η5Ν1, ο οποίος ανιχνεύτηκε σε εκατοντάδες πελεκανους στη Δυτική Μακεδονία, οι περισσότεροι από τους οποίους, στη λίμνη Μικρή Πρέσπα.Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Καστοριά: Δειγματοληψίες για τη γρίπη των πτηνών

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και αποφασίστηκε η απομάκρυνση των νεκρών ατόμων από τις λίμνες

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι περιμετρικά της λίμνης και θα γίνουν οι απαραίτητες δειγματοληψίες σε πουλιά, ώστε να υπάρξει η πραγματική-ουσιαστική εκτίμηση της κατάστασης. Προς το παρόν, φαίνεται, πως ο μικρός αριθμός νεκρών πουλιών στην λίμνη της Καστοριάς, οφείλεται κυρίως στην επισκεψιμότητα των πουλιών από γειτονικές λίμνες, χωρίς να υπάρχει εστία του ιού στην περιοχή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!