Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις των Μονάδων Βιομάζας Αμυνταίου.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις των Μονάδων Βιομάζας Αμυνταίου.

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις των Μονάδων Βιομάζας Αμυνταίου.


 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 06/12 τις μονάδες βιομάζας της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η επίσκεψη του μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως τώρα, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η Τ/Θ στην περιοχή μας, στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης. Επιπλέον, η συγκεκριμένη επίσκεψη  επισφραγίζει τον σημαίνων και εμβληματικό χαρακτήρα του έργου της ΔΕΤΕΠΑ. Ο Δήμος μας ήταν ο πρώτος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που βίωσε τις αρνητικές συνέπειες της απόσυρσης του ΑΗΣ Αμυνταίου.

Ο Κύριος Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής θερμικής ενέργειας της ΔΕΤΕΠΑ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμυνταίου κο  Άνθιμο Μπιτάκη, τη Βουλευτή του νομού μας κα Πέτη Πέρκα, καθώς και τον Πρόεδρο κο Στυλιανό Δεμερτζίδη και τον Διευθυντή της ΔΕΤΕΠΑ κο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του εργοστασίου και επισήμανε ότι  η κυβέρνηση του είχε εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και χρηματοδότησε το 50% του συνολικού κόστους του έργου. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου, καθώς θερμαίνονται στο 30% του κόστους σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στις περεταίρω προοπτικές του έργου, στη δυνατότητα ενεργειακής αξιοποίησης δευτερογενών καυσίμων, καθώς στο ενδεχόμενο συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!