Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Μακρύ αλλά όχι ακατόρθωτο το ταξίδι των “ιστοριών” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας μέχρι το όμορφο και φιλόξενο νησί της Τήλου.

Διασχίζοντας κάμπους και βουνά, στεριά και θάλασσα, έδωσαν το στίγμα τους και σ’ αυτή την γωνιά του Αιγαίου, δημιουργώντας μια ακόμα γέφυρα μ’ ένα μέρος μακρινό που πλέον είναι πολύ κοντά μας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο “Ιστορίες στον αέρα της Τήλου” ήταν μια απ’ τις παράλληλες δράση για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος  “No Man is an Island – Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί”, που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ «Εσύ στην Ευρώπη», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος European  Solidarity Corps.

Στην Τήλο, μικρή και μεγάλοι, ένωσαν τις δημιουργικές δυνάμεις και την φαντασία τους, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν συνθετικές ιστορίες και  καινούριες πατρίδες, όπου άνθρωποι και τόποι αλληλεπιδρούν χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Κεντρικός στόχος των εργαστηρίων ήταν  οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι, όχι ως απλησίαστες μορφές Τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία ψυχικής ενδυνάμωσης κι εναλλακτικής επικοινωνίας με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και οι άνθρωποι της εκφράζουν τις θερμές τους  ευχαριστίες στον Δήμο Τήλου για την φιλοξενία του προγράμματος και στην οργάνωση της ΑΜΚΕ «You in Europe» για την πολύτιμη αυτή ευκαιρία να συμμετάσχει σ’ ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, μέσα απ’ το οποίο ήρθε σ’ επαφή και γνωρίστηκε με ανθρώπους που πλέον θα θεωρούν την Πτολεμαΐδα και όλη την περιοχή μας ως ένα μέρος δικό τους, ένα μέρος που θα έχει πάντα κάτι να τους πει .

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!