Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτολεμαΐδα – Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Χάθηκαν τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πτολεμαΐδα – Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Χάθηκαν τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Στις τρεις χιλιάδες εκτιμά τις θέσεις εργασίας που λόγω απολιγνιτοποίησης έχουν χαθεί από την περιοχή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσιλφίδης, ενώ  την επόμενη χρονιά με την ολοκλήρωση των εργασιών στην υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαΐδα V θα προστεθούν άλλες χίλιες.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν σήμερα με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την απεργία που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ για τις 10 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα» επειδή «χτυπιέται» το οκτάωρο και νομιμοποιεί την αυθαιρεσία του εργοδότη. Το δυσκολότερο, όπως είπε, σημείο είναι οι εργασιακές συμβάσεις, καταργείται το άρθρο 15 που κάλυπτε τη συνδικαλιστική δράση, ενώ το ΣΕΠΕ θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη Αρχή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες όλα τα Εργατικά Κέντρα της Δ. Μακεδονίας, μετά και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν από έναν μήνα, πρόκειται να ξεκινήσουν τις  διεργασίες για δυναμικές αντιδράσεις, τηρουμένων όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida