Σήμερα, Κυριακή 14/3 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας κινητοποίηση με πρωτοβουλία της επιτροπής φοιτητών Πτολεμαΐδας. Στην κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία έγινε συζήτηση με φοιτητές της πόλης που εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας παραμένουμε μακριά από το φυσικό μας ¨περιβάλλον¨, το πανεπιστήμιο, μιας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια, καθώς από οτι φαίνεται προτεραιότητα της αποτελεί η πρόσληψη αστυνομικών για να φρουρούν τις άδειες μας σχολές μπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις της βία της καταστολής και της αδιαφορίας οι φοιτητές δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Για τους λόγους αυτούς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της κινητοποίησης συγκροτήθηκε συνέλευση στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, οι φοιτητές έχουμε δίκαια αιτήματα και απαιτούμε: ● Να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. ● Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες. ● Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. ● Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες. ● Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης! ● Απόσυρση όλων των κατηγοριών μέλη Φοιτητικών Συλλόγων. ● Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο, οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! ● Όχι στην θέσπιση Βάση Εισαγωγής, ● Όχι στην ισοτίμηση των ιδιωτικών κολλεγίων με των Πανεπιστημίων. ● Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους! ● Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! ● Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. ● Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές. Ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία! Να μην χαθεί καμία πρακτική. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. ● Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 18/3 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης που διοργανώνεται από τα σωματεία και φορείς της περιοχής, για την υγεία και τα δικαιώματα μας κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει! Ενώνουμε τις φωνές μας εργαζόμενοι και φοιτητές. Επιτροπή φοιτητών Πτολεμαΐδας.

Κινητοποίηση με πρωτοβουλία της επιτροπής φοιτητών Πτολεμαΐδας.

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Σήμερα, Κυριακή 14/3 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας κινητοποίηση με πρωτοβουλία της επιτροπής φοιτητών Πτολεμαΐδας.

Στην κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία έγινε συζήτηση με φοιτητές της πόλης που εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας παραμένουμε μακριά από το φυσικό μας ¨περιβάλλον¨, το πανεπιστήμιο, μιας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια, καθώς από οτι φαίνεται προτεραιότητα της αποτελεί η πρόσληψη αστυνομικών για να φρουρούν τις άδειες μας σχολές μπροστά σε όλες αυτές τις προκλήσεις της βία της καταστολής και της αδιαφορίας οι φοιτητές δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

Για τους λόγους αυτούς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της κινητοποίησης συγκροτήθηκε συνέλευση στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, οι φοιτητές έχουμε δίκαια αιτήματα και απαιτούμε:

 • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
 • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.
 • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
 • Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.
 • Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης!
 • Απόσυρση όλων των κατηγοριών μέλη Φοιτητικών Συλλόγων.
 • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο, οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!
 • Όχι στην θέσπιση Βάση Εισαγωγής,
 • Όχι στην ισοτίμηση των ιδιωτικών κολλεγίων με των Πανεπιστημίων.
 • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!
 • Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!
 • Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
 • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές. Ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία! Να μην χαθεί καμία πρακτική. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
 • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών!

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 18/3 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης που διοργανώνεται από τα σωματεία και φορείς της περιοχής, για την υγεία και τα δικαιώματα μας κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει!

Ενώνουμε τις φωνές μας εργαζόμενοι και φοιτητές.

Επιτροπή φοιτητών Πτολεμαΐδας.

 

img da934481c430dd25b449a884a7b2bfe2 v img 43a8978aaa293ebd4ef2636c0e0f31e4 v img 1e96559dea507821cc8a9d9b9679c2c8 v

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged