Σε μια ιδιαίτερα δύσκολο συγκυρία με το Lockdown συγκροτήθηκε η επιτροπή ενέργειας!!! Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Π Πλακεντά για την εμπιστοσύνη του!!! Μία δέσμευση, με συλλογικό πνεύμα, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση φωνή και συμμετοχή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Άμεση ενημέρωση των πολιτών για τα δεινά που φέρνει η Βίαιη απολιγνιτοποιηση, παράλληλα θα δουλέψουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας, του Δήμου Εορδαίας στην μετά Λιγνίτη Εποχή!!!

Γιάννης Καραβασίλης: Mας λένε δεν έχετε προτάσεις. Ορίστε προτάσεις για το μέλλον μας!!!!Για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ της Απολιγνιτοποιησης!!!

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΟΡΔΑΙΑ

α. Αποδέσμευση της ΔΕΗ από το κράτος, δεν είναι δεκο, δεν είναι δημόσιο, ούτε ιδιωτική εταιρεία. Σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς.
β. Σωστή εξόρυξη λιγνίτη μείωση του κόστους, ομογενοποιηση αυτού για να έχουμε λιγότερους ρύπους.Και να μην πληρώνουμε αγορά ρύπων.
γ. Εθελουσία έξοδος προσωπικού νέες προσλήψεις στην παραγωγή για μείωση του μισθολογικου κόστους.
δ. Σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων που είναι με τηλεθερμανση έως ότου εξασφαλιστη νέα σύνδεση των τηλεθερμανσεων. Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμύνταιου, Φλώρινας.
ε. Παράταση χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και πέρα του 2028 έως το 2050 στόχος της ΕΕ.
στ. Τέσσερεις σύγχρονες μονάδες σε λειτουργία και πέρα του 2028, όπως 5 Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, μονάδα Μελίτης, μονάδα Μεγαλούπολης.
ζ. Ο κατάλληλος χρόνος θα μας δώσει ως περιοχή την δυνατότητα προσαρμογής σε ένα άλλο αναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο, με άμεση δουλειά σε νέες σύγχρονες μελέτες. Για να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας, θέσεις εργασίας, για να έχουν αξία η περιουσίες μας, για να μην Ερήμωση η περιοχή μας!!!!

 

Από το facebook του Γιάννη Καραβασίλη 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged