Eορδαία: Ο Συμπαραστάτης του δημότη – Και η εκλογή του κυρίου Κούση Ιωάννη.

Eορδαία: Ο Συμπαραστάτης του δημότη - Και η εκλογή του κυρίου Κούση Ιωάννη.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Συμπαραστάτης του δημότη

Και η εκλογή του κυρίου Κούση Ιωάννη.

Πολιτικός σχολιαστής ο Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.gr

Ξέρετε, η τοπική Δημοσιογραφία (ανεξαιρέτως περιοχής) έχει θέματα… Είθισται, ένα κουτσομπολιό που χρίζει πολιτικού σχολιασμού να το κρατά ως κουτσομπολιό και ένα πολιτικό θέμα που χρίζει πολιτικής προσέγγισης να εκπίπτει σε κουτσομπολιό.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είναι αυτός ο νεοσύστατος θεσμός.

Διαβάζουμε συνοπτικά ,κάποιες παραγράφους από την επίσημη σελίδα του υπουργείου εσωτερικών (Υπουργείο Εσωτερικών Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων) : «στις διατάξεις του ν. 4555/2018 αναφέρεται Δημοτικός Διαμεσολαβητής ή Περιφερειακός Διαμεσολαβητής, νοείται ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης και ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης, αντίστοιχα.

«Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.»

Συνεχίζουμε την ανάγνωση.

 Ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους.

 Εφόσον, ύστερα από εξέταση καταγγελίας, προκύψουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, ο συμπαραστάτης δύναται να υποβάλλει συστάσεις προς τις υπηρεσίες του δήμου για την αποτροπή επανάληψής τους.».

Αυτά, στην παρούσα στιγμή αρκούν για να κατανοήσουμε τι είναι αυτός ο νεοσύστατος θεσμός.

Διαβάζουμε σε τοπικά ρεπορτάζ:  «Η συμπαράταξη Πλακεντά-Καραβασίλη πρότεινε στο σώμα να ψηφιστεί ένας εκ των 5 υποψηφίων, ο κ. Ιωάννης Κούσης.

Και έλαβαν: ο κ. Ι. Κούσης, 20 ψήφους, ο κ. Άτσιος  Βασίλης της μαχομενης Δικηγοριας 7 ψήφους,  από 1 και 2 ψήφους έλαβαν ο κ. Ιακωβιδης Αντώνης της μαχόμενης Δικηγορίας,  η Κα Νατάσα Παύλου και η κ. Τσιμπραηλίδου Κασσιανή.

Εντονότατα αντέδρασε η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας, διότι ο κ. Δήμαρχος πρότεινε να ψηφιστεί  ο κ. Κούσης και αυτο είναι προσβλητικό για τις άλλες υποψηφιότητες και έπρεπε η πρόκριση να φανεί με την έτσι κι αλλιώς μυστική ψηφοφορία και επί πλέον ο ίδιος ο υποψήφιος, δεν παρευρέθη να στηρίξει την υποψηφιότητά του, όπως έκαναν άλλοι 3 υποψήφιοι».

Είναι γνωστό ότι είναι άκομψη πολιτικά η διακυβέρνηση του Δήμου μας και ενίοτε προκλητική.

Επί του θέματος.

Ο κύριος Κούσης είναι αρίστη επιλογή, έμπειρος, άνθρωπος με πολιτική παιδεία (όχι πολιτικάντης), με βαριά ιστορία πολιτικών παρεμβάσεων, με βαθιά συναίσθηση της ιστορίας του τόπου, όπως αυτή συμπλέκεται με την πολιτική Του διαδρομή.

Πρόκειται για ένα λαμπρό βιογραφικό.

Υπάρχει πάντα ένα όμως….

Ως συνταξιούχος κόβει τον δρόμο στους προηγούμενους.

Η θέση είναι έμμισθη διαβάζουμε και πάλι:  «Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Ο Συμπαραστάτης υπεισέρχεται, εκ του νόμου, στην ίδια καταστατική θέση με τους δημοτικούς συμβούλους Στο πλαίσιο αυτό: α) λαμβάνει αντιμισθία, ισόποση με την αντιμισθία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, β) υπέχει τις ίδιες ευθύνες που προβλέπουν οι διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ  ΑΠΟ 20.000  ΕΩΣ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  3.420 €

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ   ΑΠΟ  20.000  ΕΩΣ  100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  1.710 €

 

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  ΑΠΟ 20.000 ΕΩΣ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 718,20 €

(Οι Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν το 21% της αντιμισθίας που αναλογεί στο Δήμαρχο)

Αυτό είναι και το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτή την θέση, 718,2 ευρω.

Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν επίσημα και δεν θα ήθελα να αποτελέσουν τουλάχιστον στο άρθρο μου εφαλτήριο επιθέσεων για το τι παίρνει ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι κ.λ.π.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ και στην δεύτερη κατά σειρά θέσης εκλογής ,του  αγαπητού φίλου, του Βασίλη Άτσιου.

Με τον  Βασίλη  είμαστε και συμμαθητές και φίλοι, θα ήταν εξαίρετη εκλογή, δεν τον εγκωμιάζω ως συμπαθών και φίλος,  είναι στον σκληρό πυρήνα της μαχητικής δικηγορίας,  ανύπνωτος , ενεργητικός  χωρίς να χαϊδεύει αυτόν που έχει απέναντι του,  θα ήταν μια εγγυημένα σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων του παθόντα, απ΄ την κακοδιοίκηση των όποιων υπηρεσιών του Δήμου (υπάρχουν φίλοι μου πολλά  καπετανάτα στον Δήμο μας, θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε για αυτά).

Ζητώ ταπεινά συγνώμη, από τους υπόλοιπους υποψηφίους ,δεν του γνωρίζω, σίγουρα αν τους δοθεί η ευκαιρία θ’ αποδείξουν την αξία τους.

Κλείνω με δυο σχόλια.

Α. Οι ενεργοί δικηγόροι τραβήξαν πολύ κουπί στην γαλέρα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, πόσο μάλλον οι άνεργοι (δεν χρειάζεται επιστράτευση συνταξιούχων).

Β. Αυτός ο θεσμός είναι προέκταση του Συνηγόρου του Πολίτη  και του Μετανάστη αντίστοιχα.

Είναι κύτταρο δημοκρατίας, προσφύγετε σε αυτόν, δεν επιβάλει γνωμοδοτεί, αλλά με βαρύνουσα σημασία στην έγγραφη παρέμβαση του και ακόμη, την ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία του σε μια δικαστική προσφυγή, όπως η γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Υ.Γ

Καλή επιτυχία φίλε Ιωάννη

Εύχομαι και οι επερχόμενοι αυτής της θέσης  να είναι του ιδίου ήθους….

 

 

πηγή φωτογραφίας : eordaia.org 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου (βίντεο)
ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (βίντεο)

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών  (βίντεο)      

Διαβάστε περισσότερα »
«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»
ΕΟΡΔΑΙΑ

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»   Στο γραφείο του στο Δημαρχείο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, κος Πλακεντάς Παναγιώτης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ,

Διαβάστε περισσότερα »
Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  4-8-2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα »
Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.
ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με αφορμή αναρτήσεις πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παρουσία παιδιών σε αύλειο χώρο σχολείου, τα οποία εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στη στέγη του σχολικού κτιρίου, ο Δήμος Εορδαίας με γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα »
Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας
ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας

Βήμα σε άτομα που για πρώτη φορά επιχειρούν να συγγράψουν θεατρικό έργο στην ποντιακή διάλεκτο έδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, και θα παρουσιαστεί στη μοναδική εκδήλωση που, στο πλαίσιο των

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida