Πτολεμαΐδα: Αράπης Γεώργιος-Βίος και Πολιτεία. Ποια ψυχή να φεύγει και μυρίζει .Τόσο δυνατά ο αέρας

Πτολεμαΐδα: Αράπης Γεώργιος-Βίος και Πολιτεία. Ποια ψυχή να φεύγει και μυρίζει .Τόσο δυνατά ο αέρας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αράπης Γεώργιος-Βίος και Πολιτεία.

Ποια ψυχή να φεύγει και μυρίζει .Τόσο δυνατά ο αέρας Ο. Ελύτης

Ο άχαρος ρόλος να καταγράψω για την ζωή και την Δημόσια παρουσία του, πέφτει σε εμένα.

Την προσωπική του ζωή  ασφαλώς την διεκδικεί η πολυπληθής και σεβαστή οικογένεια του και ίσως κάποιοι φίλοι του.

Η Δημόσια εικόνα και η προσφορά του εις την Πόλιν, αφορά όλους μας.

“Ποτέ στο παρελθόν δεν οφείλονταν τόσα πολλά από τόσους πολλούς σε τόσους λίγους (Winston Churchill)” 

Ο κύριος Αράπης διετέλεσε επί πολλά Έτη, ως Γραμματέας του συλλόγου και ως Πρόεδρος.

Υπήρξε μια λαμπρή διαδρομή, πρότυπο των Συλλόγων, ειδικά αυτών που εκφράζουν Υγειονομικά θέματα ή όπως ορθώς το ονομάζει ο κύριος Στυλιανός Αντωναρίδης ως “Αναπηρικό Κίνημα”, η πολιτικοποιημένη έκφραση, αυτή είναι.

Το 2009 ο Σύλλογος βρίσκεται σε οργασμό, υπήρχε έντονη κινητικότητα, κάθοδος στην Αθήνα, Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Καραπίντσιος Βασίλειος και  Γραμματέας ο Γεώργιος Αράπης.

Από εκείνη την κάθοδο “Εκτίσθη” σχεδόν ήμισυ Νοσοκομείο ακόμη, ως προέκτασις του Μποδοσάκειου, με σκοπό Δημιουργία Ογκολογικής.

Να σταθούμε εδώ, το γνωρίζω το ζήτημα και δεν θα πάει στις καλένδες από κανέναν.

Ογκολογική, αυτό ζήτησε ο Σύλλογος από τον Υπουργό, Αυτό υποσχέθηκε ο Υπουργός, όπως και το υλοποίησε.

Και αυτό οφείλεται, στην τρέλα, στον ενθουσιασμό και στο ενδόμυχο συναίσθημα του οικείου προς συνανθρώπους μας πάσχοντες, από τον ενεργότερο των τότε Συλλόγων της Πτολεμαΐδος!!!.

Η Ογκολογική δυστυχώς κατέληξε υποτμήμα, με συνεχείς υποβιβασμούς της. Βέβαια με παιάνες (παραπλανητικούς ) του στυλ, φέραμε μια Νοσοκόμα ή είμαστε κοντά  στο να βρούμε έναν Ιατρό οδηγούμεθα εις πλάνην.

5-6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (η νέα πτέρυξ), εκατομμύρια ευρώ, έντονες οι ανάγκες εξυπηρέτησης των Καρκινοπαθών στην Δυτική Μακεδονία και εμείς λέμε θα φέρουμε δυο Νοσοκόμες, στο Ογκολογικό υποτμήμα.

6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, 3000 διά κάθε Νοσοκόμα!!! Μεταφέρω την άποψη του κυρίου Αράπη ως έχει, μέσα από άπειρες συζητήσεις που έχουμε κάνει ατελείωτα Έτη.

Ο κύριος Αράπης , ήταν πεπαιδευμένος άνθρωπος, οξυδερκής με Πολιτική σκέψη, ιδιαίτερα ευφυής, ετοιμόλογος, με ιδιόμορφο χιούμορ Αγγλικό, χαμηλού προφίλ αλλά ιδιαίτερα αιχμηρό, ακέραιος ως χαρακτήρ, άνθρωπος με ήθος, χωρίς κυβιστήσεις και με ένα σπανιότατο επικοινωνιακό χάρισμα.

Είχε ιδιαίτερη άνεση στις συναλλαγές του και στην επικοινωνία του, ανάβλυζε μια κινηματογραφική αρχοντιά, η οποία ήταν ιδιαίτερα αισθητή και σε μαγνήτιζε, θύμιζε πρωταγωνιστή του Κλασικού κινηματογράφου έφερε κάτι σε  “Cary Grant, James Stewart και Garry Cooper”.

 

Ήταν απάγκιο για κάθε πικραμένο, η αναγνωρισιμότητα που είχε τον έβαζε σε μπελάδες, πολλές φορές, φορτωνόταν την πίκρα, την μοναξιά, τα αδιέξοδα και την δυστυχία όλων, πάντα έβρισκε χρόνο να κάνει παρέα κάποιον που τον είχε ανάγκη, να τον ακούσει ή και να κάνει τον εξομολογητή.

Ήταν πολυσχιδής άνθρωπος, με σεβαστή ολοκληρωμένη άποψη για την Πολιτική, τα Δημοτικά πράγματα, τον Πολιτισμό την Μουσική, μάθαινες σε διαλόγους μαζί του, πάντοτε σε διακατείχε σεβασμός.

Ήταν γόνος μιας αξιοπρεπούς οικογένειας με μεγάλο σεβασμό εις την Πόλιν, ήταν το επίκεντρο της Οικογένειας, θα είναι δύσκολη η διαχείριση αυτής της απώλειας.

Με τον θάνατο του υπάρχει Τέλος Εποχής, για πολλά εκ των πεπραγμένων της Πόλεως!

Ήτο τόσο εμβληματικός με την παρουσία του, που σφράγιζε ένα μέρος του γίγνεσθαι της Πόλεως.

“Ποτέ στο παρελθόν δεν οφείλονταν τόσα πολλά από τόσους πολλούς σε τόσους λίγους”

Υ.Γ.

Ο κύριος Αράπης, άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη στην ταλαίπωρη Πόλη μας με την δράση του, αυτήν για την Ογκολογική!!!Δυστυχώς κοιμώμεθα….

Αυτή εστί το μέλλον της Πόλεως.

Οι καμπάνες ανοίγουν αψηλά

Περιμένουν οι άγγελοι με κεριά και νεκρώσιμους ψαλμούς

 

‘Ημουν τυχερός!!!

Που με θεωρούσε φίλο του.

Πολιτίδης Χρήστος

 

 

 

 

 

 

Μία Απάντηση

  1. Πως να μην λυπάται ο κ. Πολιτίδης..ξέρει αυτός.Μόνο πού όλοι ξέρουμε
    Παρεμπιπτόντως.Τι σχέση έχει ο κ. Πολιτίδης με τον σύλλογο καρκινοπαθών?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δείτε Επίσης

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου (βίντεο)
ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (βίντεο)

eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών  (βίντεο)      

Διαβάστε περισσότερα »
«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»
ΕΟΡΔΑΙΑ

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»

«Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Δήμαρχο Εορδαίας»   Στο γραφείο του στο Δημαρχείο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, κος Πλακεντάς Παναγιώτης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ,

Διαβάστε περισσότερα »
Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  4-8-2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα »
Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.
ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενημέρωση από κλιμάκιο του Δήμου Εορδαίας, σε νέους που χρησιμοποιούν αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων, για θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με αφορμή αναρτήσεις πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παρουσία παιδιών σε αύλειο χώρο σχολείου, τα οποία εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στη στέγη του σχολικού κτιρίου, ο Δήμος Εορδαίας με γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα »
Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας
ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Βήμα σε νέους σεναριογράφους δίνει ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας

Βήμα σε άτομα που για πρώτη φορά επιχειρούν να συγγράψουν θεατρικό έργο στην ποντιακή διάλεκτο έδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, και θα παρουσιαστεί στη μοναδική εκδήλωση που, στο πλαίσιο των

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida