Δ. Μακεδονία: Κινητοποίηση εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β.

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Δ. Μακεδονία: Κινητοποίηση εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β.

Δ. Μακεδονία: Κινητοποίηση εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δημόσια υγεία, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης,διοργανώνει σήμερα Τρίτη 24/01/2023 στις 12:00, το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας. Η κινητοποίηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, πραγματοποιείται με αφορμή την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου υγείας για τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. γενικά και ειδικότερα για το Ε.Κ.Α.Β. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν:

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ανταμοιβή της υπερεργασίας. Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Την ένταξη της ειδικότητας «Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» στον κλάδο υγείας και όχι στον κλάδο μεταφορών. Δαπάνη ετοιμότητας, καθώς όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κληθεί και εκτός ωραρίου ή βάρδιας για να καλύψει  τις ανάγκες της υπηρεσίας (όπως μαζικά ατυχήματα).  Ειδικό συνταξιοδοτικό και μισθολόγιο. Ακαδημαϊκή αναβάθμιση και ένταξη ειδικότητας στο πανεπιστήμιο. Και ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας κάνει επίσης γνωστό ότι θα συμμετέχει με αντιπροσωπείες του, την Τετάρτη και την Πέμπτη 25-26/01/2023 στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!