Κωτσιδης Στέφανος

Ανοίγουν 1.700 νέες θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΦΕΚ)

Ανοίγουν 1.700 νέες θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΦΕΚ)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φέρει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, καθορίζεται ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχτούν στις Ένοπλες Δυνάμεις το έτος 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2023, ορίζεται ως εξής:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2
  • Στρατός Ξηράς – 964 θέσεις
  • Πολεμικό Ναυτικό – 430 θέσεις
  • Πολεμική Αεροπορία – 298 θέσεις
  • Κοινό Νομικό Σώμα – 8 θέσεις

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι τρέχουν να προλάβουν τη μόνη Πιστοποιηση που προλαβαίνουν να πάρουν

Η μόνη Πιστοποιηση Αγγλικών που δίνει 150 Μόρια και ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ (καθώς όλες οι άλλες έρχονται από 40 ημέρες έως 5 μήνες) είναι η εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn που την παίρνετε στα χέρια σας σε 2 μονο ημέρες ΕΥΚΟΛΑ και Εξ αποστάσεως

 

Συνολικά δηλαδή θα προσληφθούν 1.700 νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες  (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα ανά φορέα πρόσληψης, μέσω ΦΕΚ ΑΣΕΠ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθορίζονται στις προκηρύξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Πώς κατατάσσονται οι ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ΕΠ.ΟΠ. αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στον Στρατό, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία. Να σημειωθεί ότι η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠ.ΟΠ. είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ

Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

  • Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και
  • Κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια γι’ αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης