Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι: Τούς έταξαν ότι θα… τρώνε με «χρυσά κουτάλια», αλλά τούς δίνουν ψίχουλα!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι: Τούς έταξαν ότι θα… τρώνε με «χρυσά κουτάλια», αλλά τούς δίνουν ψίχουλα!

Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι: Τούς έταξαν ότι θα… τρώνε με «χρυσά κουτάλια», αλλά τούς δίνουν ψίχουλα!

Δυναμική απάντηση με συλλαλητήριο και πορεία στο Μαξίμου για τα αναδρομικά των 8 ευρώ!

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα, για πολλοστή φορά, οι συνταξιούχοι για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι παραμένουν στην πλειονότητά τους καταδικασμένοι στη φτώχεια, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση είναι για τις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, με την ευχή να μη γίνουν πάλι δεκτοί με γκλομπ και χημικά από τα ΜΑΤ.

Το συλλαλητήριο γίνεται στον απόηχο της καταβολής των αναδρομικών «ψίχουλα» που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση. Όπως αποδείχθηκε, ο πολυδιαφημισμένος νόμος Βρούτση (4670 του 2020), που θα τάιζε τους συνταξιούχους με… χρυσά κουτάλια, τελικά αφορά μόλις το 8% των αυτών (132.000), ενώ τα υπέρογκα ποσά ανήλθαν σε… 8 ευρώ τον μήνα κατά μέσον όρο!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όλα αυτά ενώ οι συνταξιούχοι ήταν ο… εύκολος στόχος όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθώς εκτιμάται ότι έχουν χάσει από το 2010 έως το 2020 περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της νέας προσφυγής που κατατέθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης να υφαρπάξει 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν και οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους, «τα αναδρομικά του 11μήνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους.

Δεύτερον, για τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20, όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), όποια διαφορά προκύψει αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν.

Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ’ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!