ΚΙΝΑΛ: Εντονη σεναριολογία για τέταρτο υποψήφιο – Πώς εμπλέκεται ο Γ.Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Εντονη σεναριολογία για τέταρτο υποψήφιο – Πώς εμπλέκεται ο Γ.Παπανδρέου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΙΝΑΛ: Εντονη σεναριολογία για τέταρτο υποψήφιο – Πώς εμπλέκεται ο Γ.Παπανδρέου

 

Ενώ συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων Λοβέρδου, Ανδρουλάκη και Καστανίδη, οι διεργασίες στο παρασκήνιο αλλά και η φημολογία για την εμφάνιση τέταρτης υποψηφιότητας, «χτυπούν» κόκκινο. Οι πληροφορίες για μια υποψηφιότητα που θα εκφράζει το «γεννηματικό μπλοκ» και θα αποτελεί τον εκλεκτό της Φώφη Γεννηματά, η οποία αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα εξαιτίας του σοβαρού ιατρικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, δεν έχουν επιβεβαιωθεί έως σήμερα.

Αυτό, όμως, δεν σημαδοτεί κάτι οριστικό, τουλάχιστον μέχρι αύριο, όταν και λήγει η προθεσμία που έχει έκαστος υποψήφιος για να καταθέσει τις απαιτούμενες πέντε χιλιάδες υπογραφές μελών του ΚΙΝΑΛ, που στηρίζουν και επικυρώνουν εμπράκτως την υποψηφιότητά του. Διάφορα ονόματα πολιτευτών που βρίσκονται εγγύς του περιβάλλοντος της Γεννηματά, ακούστηκαν και χθες, ως εν δυνάμει «διάδοχοί» της στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, εντείνοντας έτσι την παρατεταμένη φημολογία περί εμφάνισης νέας υποψηφιότητας.

Υπάρχει, ωστόσο, και η άποψη που διατυπώνουν στελέχη από τον κλειστό «πυρήνα», το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, ότι η πρόεδρος δεν έχει ως σκοπό να χρίσει διάδοχο υποψήφιο, ενώ επισημαίνουν ότι ουδείς πρέπει να χρησιμοποιεί το όνομά της, ως μέσο προβολής και υποθετικής στήριξης.

Το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, πάντως, εμπλέκεται στη φημολογία αναφορικά με τον τέταρτο υποψήφιο. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έχει εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο του κόμματος, ούτε από το στενό του περιβάλλον απορρέει τέτοιου είδους φιλοδοξία. Ενδεχομένως η φημολογία που αναπτύσσεται γύρω από το όνομά του, να αποτελεί «προϊόν» της επιθυμίας κάποιων στελεχών του κόμματος να τον δουν να ηγείται και πάλι.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, κανένα από τα διακινούμενα σενάρια δεν πρέπει να αποκλείεται κατηγορηματικά, διότι ως γνωστόν η πολιτική είναι γεμάτη από εκπλήξεις και ανατροπές.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida