ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΞΑΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΕΠΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ.

Οι Βουλευταί της Ν.Δ στον Νομό Κοζάνης Και ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei 1564 –1642)

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

ΟΙ Βουλευταί της Ν.Δ στον Νομό Κοζάνης Και ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei 1564 –1642)

 

Συγγράφει ο Πολιτίδης Χρήστος

 

Με τον όρο Αδράνεια, στη Φυσική, ονομάζεται η χαρακτηριστική ιδιότητα των σωμάτων να αντιστέκονται στην οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης:

«Έτσι όταν οι δυνάμεις που ασκούνται σε ένα σώμα αλληλοαναιρούνται, τότε το σώμα αν δεν έχει ταχύτητα θα παραμείνει ακίνητο. Η παραπάνω αρχή της αδράνειας διατυπώθηκε αρχικά από τον Γαλιλαίο».

Εφαρμόζεται δέ και στην πολιτική, στην ανάλυση πολιτικών συμπεριφορών.

Αδρανείς λοιπόν οι βουλευταί του Νομού μας, “εμμονικά παραμένοντες σε διαρκή πολιτική αδράνεια”. Στην περιοχή μας ασκούνται δυνάμεις συνεχώς στην κοινωνία που την φτωχοποιούν, στις δυνάμεις αυτές βρίσκονται οι επιλογές της κυβέρνησης για τον αφανισμό της ΔΕΗ και οι Βουλευταί αποτελούν φιλοθεάμων κοινό.

Αμέριμνοι τοποθετούνται επί παντός του επιστητού , συζητούν για τις μέλισσες, αναρτούν κείμενα ανούσια να δικαιολογήσουν την απραξία τους και παρακμάζουν και αυτοί και ο νομός Κοζάνης, με την ακινησία τους, η αδράνεια τους είναι η αιτία φτωχοποίησης της οικονομίας του Νομού Κοζάνης.

Γλυκύς και βαθύς ο ύπνος, ίσως εμπεριέχει και «ερωτικά όνειρα εξουσίας» σε όλες τις μορφές του ρομαντισμού!!!

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην: «Καθημερινή Χρύσα Λιάγγου 03.09.2020 •άρθρο με τίτλο “λιγνιτικές μονάδες η κάλυψη της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα”-  λόγο χρήσης των κλιματιστικών τα φορτία από 7,2 χιλιάδες μεγαβάτ στις 10 η ώρα το πρωί,  έφτασαν στις 2 το μεσημέρι στις 8,5 χιλιάδες μεγαβάτ. Μέχρι και τις 5 το απόγευμα η ζήτηση παρέμεινε πάνω από 8 χιλιάδες μεγαβάτ. ο ΑΔΜΗΕ επιστράτευσε τρεις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ για εφεδρεία και συγκεκριμένα τις μονάδες 1 και 3 του Αγ. Δημητρίου και τη Μεγαλόπολη 3. Στο μεταξύ, δύο ακόμη λιγνιτικές μονάδες, τη Μεγαλόπολη 4 και τη Μελίτη είχε ήδη εντάξει στο σύστημα η ΔΕΗ (με όρους αγοράς)».

Απίστευτα πράματα, συνεχίζουμε την ανάγνωση στην έγκυρη κυβερνητική Καθημερινή: «Οι μονάδες φυσικού αερίου της ΔΕΗ κάλυψαν το 19% της ζήτησης και όρισαν τιμή για τρεις ώρες στα 47,9 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι μονάδες φυσικού αερίου ιδιωτών όρισαν τιμή επίσης για τρεις ώρες στα 72,1 ευρώ η μεγαβατώρα και οι εισαγωγές που κάλυψαν το 25% της ζήτησης όρισαν τιμή για 15 ώρες στα 55,5 ευρώ η μεγαβατώρα. Η συμμετοχή των ΑΠΕ στην κάλυψη της ζήτησης χθες ήταν 16%, ενώ σε ποσοστό 5% συνέβαλαν και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ».

Οι εξελίξεις διαψεύδουν την ορθότητα των επιλογών τους, “ουδέν ψεύδος έρπει εις γήρας χρόνου”.

Συνεχίζουμε στην πάντα έγκριτη καθημερινή: «Μέσω της διασύνδεσης με την Ιταλία πραγματοποιήθηκε χθες το 26% των εισαγωγών ρεύματος, μέσω της FYROM το 24%, της Αλβανίας το 11%, ενώ ποσοστό 7% εξυπηρετήθηκε μέσω της διασύνδεσης με την Τουρκία».

Εισάγουμε ρεύμα από τον Ισλαμοφασίστα Ερντογάν, το πληρώνουμε και στην ουσία πληρώνουμε τις σφαίρες που μας σημαδεύουν και απειλούν να μας εξοντώσουν.

O tempora o mores! “Ω καιροί, ω ήθη“.

Όταν έστειλε τους δύο γυρολόγους ο πρωθυπουργός στις αρχές του Έτους, τους κυρίους Χατζηδάκη και Άδωνη, τους “απάτριδες, παρενδεδυμένους με την μάσκαρα του ψευδεπίγραφου εθνικισμού” ήτο παροιμιώδης η χλιαρή στάση του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ., στο σύνολο του και φυσικά μετά το πέρας της εκδηλώσεως ούτοι, ήτο εναγκαλισμένοι συνδαιτημόνες.

Κύριοι βουλευταί, του Νομού Κοζάνης!!!! Πετά-πετά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα!!!

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged