Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αποτελέσματα “Γκάλοπ του Eordaialive” για την δημιουργία Π.Ε Εορδαίας

Αποτελέσματα “Γκάλοπ του Eordaialive” για την δημιουργία Π.Ε Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

Η Λαϊκή Ετυμηγορία κατέγραψε αυτό ακριβώς που αναμέναμε όλοι, το Αίτημα αυτονόμησης της Εορδαίας και κατά συνέπειαν την “Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας  Εορδαίας”.

Δεν θα μπούμε στον κόπο για περαιτέρω δικά μας σχόλια, θα σας μεταφέρουμε τα σχόλια  των συμπολιτών μας, επί του κείμενου που συνόδευε την Ανάρτηση του Γκάλοπ και τα οποία είναι άκρως αποκαλυπτικά.

-Θάνος-24 Νοεμβρίου

Έπρεπε να γίνει πριν 25 χρόνια αυτό…τώρα είναι αργά…

Νικος-25 Νοεμβρίου

Ποτέ δεν είναι αργά

-ΖΟΖΕ-25 Νοεμβρίου

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την δημιουργία του νομού Εορδαίας.
Η Πτολεμαΐδα ασφυκτιά στα όρια του νομού Κοζάνης.

-Αθώο Άρμα-25 Νοεμβρίου

Όταν έπρεπε να γίνει αυτό τότε όλοι τρώγανε και δεν τους ένοιαζε τίποτα.

Μιχάλης Ραμπίδης-27 Νοεμβρίου

Μια τέτοια αναβάθμιση της Εορδαίας σε Περιφερειακή Ενότητα, θα έδινε τη δυνατότητα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα για έναν αδέσμευτο-απεξαρτημένο από την εσωστρέφεια, γόνιμο  ανταγωνισμό…. Θα μπορούσε η κάθε πόλη να σχεδιάζει το δικό της μέλλον “αυτόφωτα” και όχι ετερόφωτα…. Και πάρτε το χαμπάρι “λεβέντες” ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο μπορεί να το διεκδικείς από νεαρή ηλικία και μπορεί να το εξασφαλίσεις για τα παιδιά ή και τα εγγόνια σου. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

-Σοβίνα27 Νοεμβρίου

……..Η Πτολεμαϊδα ή θα πάψει να λειτουργεί σαν προάστειο της Κοζάνης και θα απαιτήσει τη δημιουργία πλήρως λειτουργικού Δήμου ή θα συνεχίσει “προαστειακά” και θα φτωχοποιείται συνέχεια!! Άρα πιο το ερώτημα της δημοσκόπησης;

Γιώργος Α.Φ.-28 Νοεμβρίου

Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα για μια περαιτέρω Αυτονόμηση της Εορδαίας, ώστε η Π.Ε. Εορδαίας να γίνει Εκλογική Περιφέρεια με τους 2 Βουλευτές που αντιστοιχούν σε αυτή. Παράλληλα να τεθεί το ερώτημα στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου αν θέλουν να ενταχθούν στην νέα Π.Ε. ώστε αυτή να περιλαμβάνει τα εδάφη της Ιστορικής Γεωγραφικής Περιοχής της Εορδαίας, στο μέγιστο δυνατό!

-G-29 Νοεμβρίου 2020 

Με ξεχωριστό νομό Εορδαίας θα υπάρχει το πλεονέκτημα για την Εορδαία να βγάζει δικούς της βουλευτές και όχι εξαρτώμενους από την Κοζάνη, όπως γίνεται σήμερα με τα υπόγεια παζάρια οι οποίοι μετά είναι υποχρεωμένοι να σιγοντάρουν συνεχώς την Κοζάνη και να ωφελούν με τις αποφάσεις τους μόνο την Κοζάνη.
Επίσης ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς, με τα προεκλογικά παζάρια που γίνονται μέσα στον ενιαίο νομό Κοζάνης, είναι να ελέγχουν και τον εκάστοτε Δήμαρχο Εορδαίας, στην λογική ότι στις επόμενες εκλογές θα τον στηρίξουν για βουλευτή και έτσι αυτός ενώ είναι Δήμαρχος Εορδαίας βοηθάει (κάνει πλάτες) στην Κοζάνη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του που είναι η βουλευτική θέση.

Νομός Εορδαίας (έτσι καταγράφηκε ο σχολιαστής)-30 Νοεμβρίου

 ……Τέλος όσον αφορά κατοίκους χωριών που ανήκουν στον Νομό Φλώρινας και ειδικότερα αυτά που βρίσκονται εντός του Δήμου Αμυνταίου είχαν και έχουν ενδιαφερθεί να ενταχθούν σε περίπτωση δημιουργίας Νομού Εορδαίας διότι οι περισσότεροι αναγκάζονται να πηγαίνουν στην πρωτεύουσα του νομού Φλώρινας για να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους (λόγω του ότι είναι μακριά ενώ μπορούν εύκολα και γρήγορα στην Πτολεμαΐδα.

-Αλέξανδρος1 Δεκεμβρίου

Ποτέ δεν είναι αργά

 

 

Κοινοποιείται: Προς το  Δημοτικό Συμβούλιον Εορδαίας!!! Kαι Προσεχώς: «Δημοτικών Συμβουλίων Περιφερειακής Ενότητος Εορδαίας», με έδρα την Εορδαία, πάντα!!!

 

 

 

 

Μία Απάντηση

  1. Εννοείται ότι είχαν το δικαίωμα της συμμετοχής στη σφυγμομέτρηση βο(υ)λευτικά γραφεία, κάτοικοι της ΖΕΠ κ.α. ……….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida