ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ & ΤΣΙΠΡΑΣ; (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΣΣΕ 2021(Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το πάθημα του Κώστα Καραμανλή το 2009 δεν γίνεται μάθημα για τον Αλέξη Τσίπρα που τον ακολουθεί στα ίδια εκλογικά χνάρια, «γαργαλιέται» να κάνει τις εθνικές μαζί με τις πολλές κάλπες του Μαΐου αλλά επιλέγει ως φαίνεται τον Οκτώβρη. Ο Κώστας  Καραμανλής επιθυμούσε να γίνουν και εθνικές εκλογές τον Μάη του 2009 η απροθυμία όμως των στελεχών του τον απέτρεψε, με αποτέλεσμα το πλην 4,35% στις Ευρωεκλογές έναντι του ΠΑΣΟΚ να γίνει σε πέντε μήνες στις εθνικές εκλογές  (Οκτώβριο 2009) πλην 10,35% υπέρ του «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ.

Την ίδια τύχη είχαν όλες οι κυβερνήσεις στις εθνικές εκλογές που έχαναν προηγουμένως τις Ευρωεκλογές, πλην του κ Σημίτη το 2000 που τις «κέρδισε» [ώ Συμφορά ι (C4I) μας] στην ηλεκτρονική καταμέτρηση με 70.000 ψήφους διαφορά ….

Προφανώς και οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές σήμερα 2019 από τότε 2009:

-Η προέλευση των αγωγών Φυσικού Αερίου και η διέλευσή τους από την Ελλάδα, βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του θείου Σαμ (ΗΠΑ) και επιπλέον οι σημερινές και αυριανές γεωτρήσεις (πετρελαίου – Φ.Α.) εξ’ ολοκλήρου σε εταιρίες  δυτικών συμφερόντων, με θαμμένο τον Σάουθ Στρίμ και το Ρώσικο Φ.Α. Από μόνος του ο ρόλος της Ελλάδας ως «Ενεργειακού Κόμβου» δεν «πουλάει» για την κυβέρνηση, αν δεν υπάρχουν (και δεν θα υπάρχουν έως τον Οκτώβριο 2019) και τα απτά αποτελέσματα  από τις εξορύξεις  κοιτασμάτων, που θα ανορθώσουν την οικονομία και θα καλυτερέψουν τη ζωή των πολιτών.

-Είναι αποδεδειγμένη η ταύτιση της μνήμης των Ελλήνων μ’ αυτήν του ψαριού, ή όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος «οι Έλληνες έχουν μνήμη 15 ημερών», όμως το «Μακεδονικό» δεν θα ξεχασθεί σε πέντε μήνες, ίσως με τις καλύτερες των προϋποθέσεων σε δέκα χρόνια, τόσα πρόβλεψε ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης.

-Οι «επιθυμίες» των ξένων δυνάμεων αλλάζουν ακαριαία, σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και αύριο  αυτήν του Μητσοτάκη, όλοι (σχεδόν) οι κυβερνήτες  «αριστεροί» & « δεξιοί», «Μακεδονομάχοι», «φιλο μετανάστες», «τεχνοκράτες» κ.λπ. «παιδιά» της παγκόσμιας-ποιημένης σκακιέρας είναι ή γίνονται και το κάθε «παιντί» μπορούν να το ανυψώσουν ή να το ισοπεδώσουν ανά πάσα στιγμή, το συναντάμε τακτικά ιστορικά και τελευταίως . … Είναι φανερό όμως πως δεν θα στήσουν «Βατοπέδια» στον κ Τσίπρα (του Ντάλας) όπως στον «Βούδα» Κώστα Καραμανλή, αντίθετα μπορεί και να βοηθήσουν την κυβέρνηση στις περιπτώσεις Novartis κ.α.

-Ο ακροδεξιός φόβος των δημοκρατικών Ευρωπαϊκών  δυνάμεων και η μεγάλη έμφαση που θα δοθεί ενάντια στην ακροδεξιά στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, θα αποπροσανατολίσει και θα αφήσει εκτός βεληνεκούς-κοντά στο απυρόβλητο τις εθνικές εκλογές, αν αυτές πραγματοποιηθούν μαζί. Επιπλέον οι πολλές κάλπες  δίνουν πολλές επιλογές να κατευθυνθεί η αρνητική ψήφος, αφήνουν περιθώρια συνδιαλλαγών συνδυασμών και υποψηφίων ακόμα και χαλαρώνουν τον ψηφοφόρο στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

-Ενδεχόμενη χασούρα του ΣΥΡΙΖΑ με  συν-πλην 5% στις Ευρωεκλογές  (δημοσκοπήσεις) θα γίνει το επόμενο πεντάμηνο ορμητικός  χείμαρρος  που θα παρασύρει κάθε αναποφάσιστο  και όχι μόνο  ψηφοφόρο προς αχαρτογράφητες κατευθύνσεις. Αποτυχία δε των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές  εκλογές και στους μεγάλους δήμους θα σημάνει ξήλωμα του κυβερνητικού πουλόβερ το επόμενο πεντάμηνο και  δημιουργία βάσεων στήριξης της αντιπολίτευσης, για το θερμό προεκλογικό πεντάμηνο που ακολουθεί. Αντίθετα  σε όποιον πολιτικό χώρο υπάρχουν περισσότεροι «αντάρτες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές  (γνωρίζουμε όλοι που βρίσκονται …) τόσο περισσεύουν οι πιθανότητες εσω-παραταξιακής αντιπαλότητας και αποσυντονισμού ενιαίου μετώπου δράσης, για τις (παράλληλες) εθνικές εκλογές.

-Είναι λαθεμένη η πρόβλεψη ότι το 2019 ως πρώτη μεταμνημονιακή χρονιά η κυβέρνηση με ρουσφέτια και  παροχές θα κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων, γιατί ως είθισται θα δημιουργήσει λίγους (βολεμένους) αδιάφορους και πολλούς δυσαρεστημένους.  Όσες κυβερνήσεις πριν από τις εθνικές εκλογές έδωσαν παροχές δεν άλλαξαν τα δεδομένα, αντίθετα μάλιστα ….

-Εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο σημαίνουν ταυτόχρονα και αντικατάσταση των «αγαπημένων» του ΣΥΡΙΖΑ Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα (λήξη θητείας τον Ιούνιο 2019) και Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου (λήξη θητείας Οκτώβριο 2019) με προτεινόμενα πρόσωπα από την σημερινή κυβέρνηση, σοβαρό τιμωρητικό κίνητρο-μεγάλος πειρασμός ….

 -Είστε αποφασισμένος κ Τσίπρα να ρισκάρετε την απόλυτα ανόθευτη «απλή αναλογική» σας σ’ ένα ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ τον Οκτώβριο 2019 ή του Κυριάκου μαζί με την Φώφη και άλλων προθύμων, ή μήπως δεν σας εκφράζει πλέον η «ανόθευτη» και είστε έτοιμος να συμμετέχετε στη διαμόρφωση ενός νέου πλειοψηφικού αλλά αναλογικότερου εκλογικού νόμου …..

Κοντολογίς κ Τσίπρα τώρα που έχετε εξασφαλίσει τις ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου και δεν έχετε καμιά βεβαιότητα ότι θα σας απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης, θα επιλέξετε ως χρόνο εθνικών εκλογών τις πολλές κάλπες  του Μαΐου ή θα βαδίσετε το δύσβατο μονοπάτι του Κώστα Καραμανλή τον Οκτώβριο;

 

.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ). Η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας το τελευταίο βήμα της οποίας είναι η

Διαβάστε περισσότερα »
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021) στην Πτολεμαΐδα στο καφέ Spendor  στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από μια σχέση ευθύτητας και αμεσότητας ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα »
Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»
ΚΟΖΑΝΗ

Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»

«Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»   Κύρια Υπουργέ,   Σύμφωνα με ενημέρωση από γονείς μαθητών  των Δημοτικών Σχολείων Λυκόβρυσης και Λευκοπηγής, της Κοζάνης, υπάρχουν απαράδεκτες ελλείψεις

Διαβάστε περισσότερα »
Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους

Για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τονίζοντας πως «σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου τα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων

Διαβάστε περισσότερα »
ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)

Μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνδυασμούς και υποψηφίους των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για πλημμέλειες που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες με αναδρομική ισχύ από

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida