Κωτσιδης Στέφανος

H Mαρία Στεφανίδου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Αμανατίδη

Τετάρτη 9 Αυγούστου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα - Γράφει η H Mαρία Στεφανίδου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Αμανατίδη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τετάρτη 9 Αυγούστου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Οι άνδρες του σπιτιού κοιμούνται ήδη και εγώ βρήκα λίγο χρόνο να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου. Πάντα μου άρεσε να κρατάω ημερολόγιο όταν συνέβαινε κάτι ενδιαφέρον στη ζωή μου, αλλά δεν είχα ξανανιώσει την επιθυμία να αναρτήσω δημόσια αυτές τις μικρές και μεγάλες μου σκέψεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

 

Οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν έντονα από την απόφασή μου να ασχοληθώ για πρώτη φορά με την πολιτική, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της Δυτικής Μακεδονίας τον Οκτώβριο. Ήταν μια σοβαρή, συνειδητή απόφαση να συμμετέχω πιο ενεργά στα κοινά, καθώς νιώθω πως μπορώ να συνεισφέρω σε μια οργανωμένη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

 

Η περιφέρεια μας, η Δυτική Μακεδονία, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, από περιβαλλοντικές και ενεργειακές, μέχρι υγειονομικές και κοινωνικές. Έχοντας ασχοληθεί με την συγγραφή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας τα τελευταία 6 χρόνια, έχω μελετήσει πολλές φορές τις έρευνες της Eurostat που κατατάσσουν την περιοχή στις περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία των νέων στην Ευρώπη, με ένα πληθυσμό αναφερόμενο ως “συρρικνούμενο” και “γηράσκων”. Αυτήν την περιοχή, λοιπόν, έχουμε μαζί επιλέξει ενσυνείδητα με το σύζυγο να καλούμε σπίτι μας, να αφιερώνουμε πολλές ώρες κάθε εβδομάδα στην εργασία μας, αλλά και να χτίζουμε το μέλλον της μικρής μας οικογένειας, που μεγαλώνει. 

 

Έχω ταξιδέψει πολύ και μάλιστα έχω ζήσει μερικούς μήνες στο εξωτερικό, επενδύοντας σε κάθε ευκαιρία κινητικότητας και εκπαίδευσης που είχα, τόσο ως φοιτήτρια του ΑΠΘ, όσο και ως νέα γενικότερα. Αυτές οι εμπειρίες που έχω συλλέξει με κάνουν να βλέπω τις προοπτικές του τόπου και, αντί να “περνάω τις μέρες μου παραπονούμενη για τη κακή μας τύχη ή για τη βροχή την ασταμάτητη”, συμμετέχω και συντονίζω πρωτοβουλίες και στοχευμένα προγράμματα ενδυνάμωσης της νεολαίας. 

 

Από τον Ιανουάριο του 2020 με την ίδρυση του οργανισμού νεολαίας “GO Alive” στην Κοζάνη μέχρι σήμερα, έχω έρθει σε επαφή με εκατοντάδες νέους της περιοχής, νέους με πτυχία αλλά και δεξιότητες ζωής, νέους με όραμα. Αυτούς τους νέους χρειάζεται η Δυτική Μακεδονία για να ανανεωθεί και να ενισχυθεί, και αυτούς θέλω να εκπροσωπήσω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Χαίρομαι που ο κ. Αμανατίδης, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει με την “GO Alive”, αλλά και την ανάγκη να γίνουν πολύ περισσότερα στον τομέα της νεολαίας της Δυτικής Μακεδονίας και είμαι ευγνώμων που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια ομάδα με δυναμική και οργανωμένο σχέδιο για το μέλλον του τόπου, σε μια “συμμαχία για την ανάπτυξη”, ανεξάρτητη από κομματικές προκαταλήψεις.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης H Mαρία Στεφανίδου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Αμανατίδη

Εύχομαι να είναι μακρύς ο δρόμος, 

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…

 

Μαρία Στεφανίδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης H Mαρία Στεφανίδου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Αμανατίδη

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
2
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης