ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ? (γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης)

Συγχαρητήριο 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για τη διάκριση μαθήτριας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ?…Η ΙΔΕΟΛΟΨΙΑ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΥ» ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ Ν.Δ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Από τον Σύριζα μέχρι την Ν.Δ και όλα τα υπόλοιπα αστικά και μικροαστικά κόμματα του κοινοβουλίου  (ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ), ο ρεαλισμός του «εφικτού» αποτελεί την βάση, για την  ιδεολογική διεργασία – παρέμβαση από την σκοπιά του συστήματος , με στόχο την αποδοχή από την λαϊκή πλειοψηφία, εκείνων των μέτρων που ρίχνουν  το βιοτικό του επίπεδο.

Ο μονόπλευρος βομβαρδισμός «ενημέρωσης» από τα μεγάλα ΜΜΕ, τα ΜΜΕ των λεφτάδων, ότι η οικονομία της αγοράς, με τις επενδύσεις χωρίς περιορισμούς, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλων, αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα, για να συγκαλυφθεί ο ταξικός χαρακτήρας της κρίσης και η διαχείριση της προς όφελος του συστήματος.

Καταρχάς υπάρχει όλο εκείνο το θεσμικό – νομικοπολιτικό πλαίσιο και όχι   τώρα με τα «μνημόνια» που το θωράκισαν περισσότερο, για να έρθει ο οποιοσδήποτε επενδυτής και να επενδύσει. Τους το απαγορεύει κανείς?

Όχι φυσικά, και ας τρώει τα λυσακά της η Ν.Δ, ότι ο Σύριζα είναι εναντίον. Δεν μπορεί να είναι εναντίον αυτή η πολιτική δύναμη, που όλοι οι οργανισμοί του κεφαλαίου, πολιτικοί, οικονομικοί, να τον επιχαίρουν για την πολιτική του, και να καταμαρτυρούν ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να περάσει τα μέτρα που πέρασε, μέσα από το τρίτο «μνημόνιο». Να θυμίσουμε για την ιστορία, το τρίτο «μνημόνιο», το  ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ.

Απλά η Ν.Δ νοιώθει «αδικημένη» και όχι αδίκως, ότι ο Σύριζα της έκλεψε την πολιτική της, και για λόγους αντιπολιτευτικούς απλά φωνασκεί, για να υπενθυμίσει ότι αυτή είναι η παραδοσιακή νεοφιλελεύθερη παράταξη και μπορεί πιο αποφασισμένα να προχωρήσει εκείνα τα  μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Η ιδεοληψία του «οικονομισμού» που διαπερνά όλα τα αστικά – μικροαστικά κόμματα δεν είναι τυχαία.

Προέρχεται από την ταξική επιλογή να υπηρετήσουν το κεφάλαιο, τα ισχυρά μονοπώλια, τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, έναντι των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, δικαιωμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται  μια πρωτοφανή ιδεολογική  χειραγώγηση, που πρωταγωνιστούν τα ΜΜΕ των καπιταλιστών.

 Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον  εργαζόμενο λαό  για την κρίση και τον καλούν  να «σωπάσει» και να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα όλα εκείνα τα μέτρα υποβάθμισης  της κοινωνικής του ζωής.

Τον ενοχοποιούν  λέγοντας τον, λίγο, πολύ, ότι τα λαϊκά δικαιώματα και ότι κατέκτησε με την πάλη και τους αγώνες του, τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούσαν  παθογένειες, αγκυλώσεις, και ότι αυτά ευθύνονται για την κρίση και όχι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη.

Θέλουν οι  εργαζόμενοι να αποδεχτούν τον σύγχρονο μεσαίωνα της κακοπληρωμένης δουλειάς, δουλειάς χωρίς δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς ωράρια, με ελεύθερες τις απολύσεις,  χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και άλλα πολλά.

 Γιατί βλέπεις στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομίας όλα αυτά αποτελούν εμπόδια για την αυξανόμενη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ο οξυμένος ανταγωνισμός για οικονομική ισχύ και  κυριαρχία, περνάει από την κατεδάφιση των εργασιακών – μισθολογικών – κοινωνικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 Αποτελεί  κάλπικος εκβιασμός  ότι ο μονόδρομος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι μοναδικός αλλιώς το χάος.

Ο λαός πρέπει να απορρίψει αυτά τα ψεύτικα κελεύσματα, που είναι και αντιεπιστημονικά από την σκοπιά της κοινωνικής ιστορίας και έχουν στόχο την υποταγή του.

Ο λαός πρέπει να οργανωθεί, με ταξική ενότητα, κοινωνική αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία, να παλέψει, να αγωνιστεί και να αντεπιτεθεί.

Η  ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την μοναδική εγγύηση, για την νικηφόρα έκβαση του λαϊκού αγώνα, για την κοινωνική – πολιτική ανατροπή, με στόχο  ο λαός να γίνει  κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για την κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη.

 Σαββίδης Παναγιώτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ).

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ). Η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας το τελευταίο βήμα της οποίας είναι η

Διαβάστε περισσότερα »
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021) στην Πτολεμαΐδα στο καφέ Spendor  στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από μια σχέση ευθύτητας και αμεσότητας ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα »
Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»
ΚΟΖΑΝΗ

Κ. Βελόπουλος «Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»

«Σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε σχολεία του νομού Κοζάνης»   Κύρια Υπουργέ,   Σύμφωνα με ενημέρωση από γονείς μαθητών  των Δημοτικών Σχολείων Λυκόβρυσης και Λευκοπηγής, της Κοζάνης, υπάρχουν απαράδεκτες ελλείψεις

Διαβάστε περισσότερα »
Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους

Για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τονίζοντας πως «σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου τα χωριά Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Κρανίδια, Πλατανόρεμα, Καστανιά και Λάβα του Δήμου Σερβίων

Διαβάστε περισσότερα »
ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)

Μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνδυασμούς και υποψηφίους των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για πλημμέλειες που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες με αναδρομική ισχύ από

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida