«Τα διλήμματα των εκλογών» Άρθρο υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα

«Τα διλήμματα των εκλογών» Άρθρο υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου γίνονται σε ένα σκηνικό που προσομοιάζει στις πρακτικές του Τραμπ και του Ορμπάν: fake news, παραποίηση απόψεων, αυταρχισμός, φίμωση διαφορετικών φωνών, επικοινωνιακή καταιγίδα, φιλικά ΜΜΕ που προωθούν την προπαγάνδα και συσκοτίζουν την πραγματικότητα.

 

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Πρόκειται για ένα σκηνικό που, με ευθύνη της Ν.Δ., διαβρώνει τον δημοκρατικό πλουραλισμό και αποκρύπτει τα αληθινά προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει κάθε κόμμα.

 

Δεν είναι τυχαίο, καθώς η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένη προγραμματική και κρυφή ατζέντα. Οι θέσεις της για την διαλογή καρκινοπαθών και την παύση χρηματοδότησης σε όσους νοσηλεύονται σε τελικό στάδιο, οι αντιδημοκρατικές απόψεις για «ροζ κουτσουλιά» στον εκλογικό χάρτη, οι απειλές σε πολίτες ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη για αυτούς «αν δεν ψηφίσουν σωστά», οι δηλώσεις ότι όσοι έχουν άλλη άποψη είναι «εθνική εξαίρεση» και μια σειρά αλαζονικών δηλώσεων αποτυπώνουν τον χαρακτήρα της.

 

Προγραμματικές διαφορές Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

 

Ωστόσο, πέρα από το ύφος και το ήθος, και σε ζητήματα οικονομίας υπάρχουν σκανδαλώδεις ανακολουθίες. Οι προεκλογικές της εξαγγελίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που έκανε η ίδια στην Ε.Ε.. Στο εσωτερικό τάζει αυξήσεις και στο εξωτερικό προβλέπει μείωση των μισθών και των δαπανών στο δημόσιο και αύξηση μόλις 1,3% στον ιδιωτικό τομέα ενώ, παράλληλα, καταγράφονται δεκάδες μέτρα για τα οποία δεν προϋπολογίζονται καν κονδύλια.

 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στην Ευρώπη, προβλέπεται μείωση της αγοραστικής δύναμης καθώς οι προβλεπόμενες αυξήσεις θα υπολείπονται του πληθωρισμού.

Επομένως, με το πρόγραμμα της Ν.Δ., συνεχίζεται ο δρόμος της αύξησης των ανισοτήτων, της μείωσης των πραγματικών απολαβών, της έμμεσης φορολογίας και του υψηλού πληθωρισμού που είναι ένας κρυφός, δυσβάστακτος φόρος για τους πολίτες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αντιθέτως, επιμένει να θέτει την συζήτηση επί της ουσίας, με ένα στοχευμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα με σκοπό την δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους κατοίκους της χώρας.

 

Γι’ αυτό προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια, πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και ξεπάγωμα των τριετιών για να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα, αύξηση 10% στον δημόσιο τομέα, μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών κατ’ έτος, επαναφορά 13ης σύνταξης, στήριξη εργαζομένων, νέων, Παιδείας και Υγείας.

 

Μόνο με ένα γενναίο και ρεαλιστικό σχέδιο μπορούν να μειωθούν άμεσα οι ανισότητες, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

 

Εκλογικά διλήμματα

 

Οι εκλογές του Μαΐου αποτύπωσαν ένα δυσχερές περιβάλλον για το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που συνεχίζει με υπεύθυνο τρόπο να ασκεί τον ρόλο του κυβερνητικού, αξιόπιστου κόμματος που σε πολύ δύσκολες εποχές ανέταξε την χώρα βγάζοντας την από τη μνημονιακή επιτροπεία, αφήνοντας γεμάτα ταμεία.

 

Ωστόσο, την Κυριακή έχουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση: η κάλπη είναι άδεια, δεν υπάρχει τίποτε προδιαγεγραμμένο. Εξάλλου, όπως καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 35% του εκλογικού σώματος προτίθεται να διαφοροποιήσει την ψήφο του, αλλάζοντας το αποτέλεσμα του Μαΐου.

 

Καλώ τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, ειδικά τους συμπολίτες μου από την Π.Ε. Κοζάνης μιας περιοχής που πλήττεται από την αδιαφορία, την απαξίωση και την στοχοποίηση, να συμμετέχουν στις εκλογές να αξιολογήσουν τις πολιτικές των δύο κυβερνητικών προτάσεων.

 

Να αναλογιστούν από τη μια, το ενδεχόμενο παντοκρατορίας και ασυδοσίας της Ν.Δ. με λογικές Τραμπ και Ορμπάν, ακρίβεια, μισθολογική καθήλωση και περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κι, από την άλλη, αλλαγή των συσχετισμών με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που θα προασπίζεται την συλλογική ευημερία, την δημόσια Παιδεία και Υγεία, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια στην εργασία.

 

Τους καλώ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, μια επιλογή προοπτικής και ευθύνης.

 

Την Κυριακή, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να διαλέξουμε για μια Δίκαιη Κοινωνία, με Ευημερία για Όλους!

 

Καλλιόπη Βέττα

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...