Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων συνέδρων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ (Οι σύνεδροι Π.Ε. Κοζάνης)

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φτωχοποίηση της κοινωνίας με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΖΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φτωχοποίηση της κοινωνίας με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, που έχει εδραιωθεί εδώ και μήνες στη χώρα, με αδιαφορία και ολιγωρία. Από το καλοκαίρι του2021 δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό και την καταπολέμηση της διαφαινόμενης ακρίβειας και κυρίως της αύξησης των ενεργειακών τιμολογίων με αποτέλεσμα οι πολίτες να γίνουν έρμαιο μιας  κρίσης που συνεχώς επιδεινώνεται .

Αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην ενέργεια ,στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν γονατίσει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και συνταξιούχους που πλέον δε μπορούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας αποτελούν το 98,2% του συνόλου των επιχειρήσεων με μερίδιο απασχόλησης 88%. Δίνουν το 64% της προστιθέμενης αξίας ,συμβάλλουν στη μείωση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Δυστυχώς σήμερα, όπως όλα δείχνουν, πάνω από το 40%  δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια επαγγελματικής επιβίωσης. Παράλληλα τα νοικοκυριά ασφυκτιούν ,αφού ολοένα και περισσότερο μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα έξοδα της καθημερινότητας.

Η αμετροέπεια της κυβέρνησης δεν έχει όρια αφού αντί να αφουγκραστεί τα προβλήματα της κοινωνίας  μιλά για γκρίνια και λαϊκισμό ενώ παράλληλα τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια των καρτέλ που λειτουργούν στην αγορά ενέργειας και τους μισθούς των γαλάζιων golden boys που φτάνουν έως και τα 28.000 ευρώ . Αρνείται πεισματικά εδώ και μήνες να μειώσει τον ΕΦΚ στην ενέργεια και το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό δημοσιονομικά. Όμως, ιδιωτικοποιώντας  την επικουρική ασφάλιση επιβαρύνει τη δημόσια οικονομία με 1,5δις το χρόνο, όσο ακριβώς θα κόστιζε η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια για ένα χρόνο στα κατώτατα ευρωπαϊκά επίπεδα. Δεν  αποτελεί αστοχία αλλά στρατηγική της κυβέρνησης να υποβαθμίζει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης προκειμένου να αποφύγει τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν στοιχίζουν ακριβά τα μέτρα κατά της ακρίβειας. Ακριβά στοιχίζει για την κοινωνία η κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη . Δε μπορεί να συνεχίσει να εμπαίζει τους πολίτες με μέτρα ασπιρίνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει:

-Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800ευρώ για στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.

– Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ όπου επί 4,5 χρόνια δεν είχαμε ούτε μια αύξηση στο ρεύμα .

-Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στην ενέργεια.

-Αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών στους παρόχους ενέργειας και επιστροφή των χρημάτων που θα προκύψουν στους καταναλωτές.

Αρκετά πλήρωσε η κοινωνία την κυβερνητική αδράνεια τόσους μήνες .Είναι ώρα να παραιτηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές προκειμένου να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εργάζεται για τους πολλούς και θα κρατήσει την κοινωνία όρθια. Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ,ούτε μπορεί.

ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια, πανελλαδικού χαρακτήρα, στις 6 Απριλίου ενάντια στην ακρίβεια που έχει υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Συμμετέχουμε, στηρίζουμε ,δυναμώνουμε τη φωνή τους γιατί το θέμα της ακρίβειας μας  αφορά όλους.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.