Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

 

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το σχέδιο Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης των Αδειών Οδήγησης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας είχε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με τον Πρέσβη της Μολδαβίας κ. Andrei Popov.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόοδος σχετικά με τη δημιουργία σχεδίου Συμφωνίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης των Αδειών Οδήγησης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μολδαβία έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Βιέννης και η χώρα έχει αποστείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τρόπος εξέτασης υποψηφίων οδηγών και ο τρόπος χορήγησης αδειών οδήγησης προσιδιάζει με αυτόν που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά, ο Υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της Συμφωνίας δια της διπλωματικής οδού. Κατόπιν θα κυρωθεί η Συμφωνία από τη Βουλή και θα εκδοθεί η δευτερογενής νομοθεσία που θα ορίζει τον τρόπο αναγνώρισης των αδειών οδήγησης.»    

 

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Popov ότι με βάση τη Συμφωνία Διεθνών Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών Ελλάδας – Μολδαβίας, που έχει κυρωθεί με το Ν. 2489/1997, ανταλλάσσουμε ετησίως 1.500 άδειες για διμερείς και τράνζιτ μεταφορές ατελείς, καθώς και 10 άδειες για τριγωνικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας οι διμερείς μεταφορές οδικών εμπορευματικών Μεταφορών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της Μολδαβίας έχουν απελευθερωθεί έως τις  31 Μαρτίου 2023, βάσει Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Μολδαβίας.

Για το έτος 2023 η ανταλλαγή αδειών έχει διεκπεραιωθεί.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!