18822017

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου στην Τουρκία

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 24 Ιουνίου θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως στην Τουρκία θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Ο Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είχε ζητήσει από χθες την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019, για τις 26 Αυγούστου φέτος.

Ο 70χρονος βετεράνος πολιτικός, που παλαιότερα επέκρινε δριμύτατα τον Ερντογάν, είναι πλέον ένας από τους κυριότερους συμμάχους του. Το MHP και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου έχουν συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας ενόψει των επόμενων εκλογών.

Οι προσεχείς διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές είναι κρίσιμες για την Τουρκία καθώς θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της ισχύος των περισσότερων μέτρων που ενισχύουν τις εξουσίες του προέδρου της χώρας, τα οποία εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος, τον Απρίλιο του 2017.

 

 

 

πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο