Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς μπορεί ο πολίτης να προστατευθεί από τα «ανεπιθύμητα» προεκλογικά SMS

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πολλές φορές μέσα στην προεκλογική περίοδο ανυποψίαστοι πολίτες δέχονται SMS από υποψήφιους βουλευτές που ζητούν την ψήφο τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μηνύματα τα λαμβάνουν οι πολίτες χωρίς προηγουμένως να έχουν οι ίδιοι δώσει άμεσα τα στοιχεία τους και να έχουν συναινέσει στο να δέχονται προεκλογικές «ενοχλήσεις».

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί μπορεί να έχουν γίνει γνωστοί από τους καταλόγους των κομμάτων που κρατούν τα στοιχεία πολιτών είτε από κομματικές εκδηλώσεις είτε από άλλες περιστάσεις. Στη συνέχεια τα γραφεία των υποψηφίων αποστέλλουν μαζικά μηνύματα μέσω προγραμμάτων τηλεφωνικών εταιρειών.

Ποιοι είναι οι τρόποι άμυνας των πολιτών

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν την αποστολή ανάλογων μηνυμάτων, ειδικά στην περίπτωση που τους είναι ανεπιθύμητα.

Μπορούν κατ’ αρχάς να ενημερώσουν τον εκάστοτε αποστολέα ότι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα από αυτόν. Στην περίπτωση που συνεχιστεί η «παρενόχληση», μπορούν τη δεύτερη φορά να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Προαπαιτούμενο είναι οι πολίτες να έχουν κρατήσει κάποιο στοιχείο (όπως email), που να αποδεικνύει ότι είχαν αντιδράσει εξ αρχής.

Σε δημοσίευμά της η Καθημερινή αναφέρεται στο καθεστώς για τα παράνομα SMS και φιλοξενεί συνέντευξη του κ. Λευτέρη Αναστασάκη, αντιπρόεδρου της εταιρείας Priority

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida