Παρέμβαση ΚΚΕ Για το ζήτημα της θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
KKE- ΣΧΟΛΙΟ_για το «food pass» που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Παρέμβαση ΚΚΕ Για το ζήτημα της θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θέμα: Για το ζήτημα της θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της θέρμανσης των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, πρόβλημα που αναδείξαμε με την 180/7-10-2022 ΕΡΩΤΗΣΗ και την 406/11-11-2022 κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ σωματείων, συλλόγων και φορέων του συλλαλητηρίου των Γρεβενών, χωρίς ωστόσο να δίνεται ουσιαστική λύση αφού τα μέτρα «ελάφρυνσης», στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση, είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι ο χειμώνας στη Δυτική Μακεδονία φθάνει έως και τους 9 μήνες το χρόνο, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη κατάσταση των λαϊκών νοικοκυριών, λόγω και της ακρίβειας σε όλα τα είδη κατανάλωσης, την ενέργεια, τα  καύσιμα κ.λπ.

Οι εξελίξεις αυτές δεν οφείλονται συγκυριακά στις επιπτώσεις του πολέμου αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που έχει μετατρέψει τα αγαθά της ενέργειας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

Τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί μέσα από τα συλλαλητήρια  των σωματείων και φορέων της Φλώρινας, Καστοριάς  και Γρεβενών είναι:

– Διπλασιασμός της επιδότησης για όλα τα είδη θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατικές- λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα.

– Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ώστε να μην μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση ούτε μια μέρα, κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

– Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ στην τιμή του ρεύματος.

– Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν δεν μειώνουν την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα προσιτά στη λαϊκή οικογένεια.

– Δωρεάν καυσόξυλα με βάση τις ανάγκες σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

– Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί πως τοποθετούνται για τα παραπάνω και ποια μέτρα θα λάβουν για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων  της περιοχής και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

Οι Βουλευτές

Στολτίδης Λεωνίδας

Δελής Γιάννης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!