Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Παράλληλοι μονόλογοι (χωρίς ουσία) στο ντιμπέιτ

4λ ανάγνωσης
Παράλληλοι μονόλογοι (χωρίς ουσία) στο ντιμπέιτ
Ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρλια του Κινήματος Αλααγής στην ΕΡΤ, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021. (POOL ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλοι μονόλογοι (χωρίς ουσία) στο ντιμπέιτ

 

Απογοήτευσαν οι Λοβέρδος και Ανδρουλάκης, ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν οι Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης

Η χθεσινή τηλεμαχία των πέντε από τους έξι υποψηφίους για το στέμμα του Κινήματος Αλλαγής κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού, αλλά χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν. Παράλληλοι μονόλογοι ανθρώπων σε μια τηλεοπτική «σούπα», με μοναδικό κερδισμένο ίσως τον… Γιώργο Παπανδρέου που απείχε.

Υπό συνθήκες πίεσης εκείνο που αποτέλεσε βασική μέριμνα των στελεχών που παρατάχθηκαν μπροστά στους τρεις κοινής αποδοχής δημοσιογράφους (Τάσος Παππάς, Παύλος Τσίμας και Γιώργος Κουβαράς, με παρουσιάστρια την εκφωνήτρια ειδήσεων Αντριάνα Παρασκευοπούλου) ήταν να αποφύγουν κάποιο θεαματικό αυτογκόλ που θα ματαίωνε δραματικά τη σημασία της παρουσίας τους και θα αποκάλυπτε δυσάρεστα, σε δημόσια θέα, κάποιες ρωγμές και ουσιαστικές αδυναμίες στην υποψηφιότητά τους. Αυτός που κατάφερε να εκτεθεί πανηγυρικά (παρά τις… πάσες που δέχτηκε) ήταν και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έβγαλε μεγάλη τοξικότητα έναντι των συνυποψηφίων του, έδειξε εκνευρισμένος, απαξίωσε τα rapid tests και αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστή καλούσε την εκφωνήτρια να υποβάλει στους συνομιλητές του ερωτήσεις της αρεσκείας του για τις Πρέσπες!

Ήταν προφανές ότι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης είχαν ασκηθεί εντατικά για τη χθεσινή μάχη προκειμένου να αποφύγουν γκάφες και τρικλοποδιές, περιοριζόμενοι στο έδαφος των συμβατικών απαντήσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης, πάντως, εμφανίστηκε βαρύς, έβγαινε συνεχώς εκτός χρόνου και απέφευγε να απαντά ευθέως σε πολλά ζητήματα.

Η διαδικασία, βεβαίως, επέτρεψε αυτή τη φορά να γίνει κάπως πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, αφού οι συνομιλητές είχαν τη δυνατότητα να σχολιάζουν τις απαντήσεις των εσωκομματικών αντιπάλων τους, αλλά και να θέτουν απευθείας ερωτήσεις μεταξύ τους, ενώ οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να επανέρχονται με διευκρινιστικές απορίες. Από την τηλεμαχία απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε σε ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους της νέας γενιάς. Ο τέως πρωθυπουργός διαφώνησε με το πλαίσιο της διαδικασίας, κάτι όμως που δεν μείωσε το ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί πολίτες στήθηκαν μπροστά στο γυαλί προκειμένου να παρακολουθήσουν, ύστερα από καιρό, μια πολιτική αναμέτρηση, αυτή τη φορά μεταξύ υποψηφίων του ίδιου κόμματος. Ηταν κατά γενική ομολογία απογοητευτική η εμφάνιση των Α. Λοβέρδου και Ν. Ανδρουλάκη, ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν οι Χ. Καστανίδης (σοβαρός και επικοινωνιακός, αν και λίγο θεωρητικός), Π. Γερουλάνος (απλός, κατανοητός και ξεκάθαρος) και Π. Χρηστίδης (εντυπωσιακά ώριμος για μια τέτοια διαδικασία).

Οι αιχμές, καθώς ο χρόνος κυλούσε, δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ο κ. Λοβέρδος έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει τον εαυτό τους ως αγνό πατριώτη, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα. Αυτοί οι δύο ήσαν και οι πιο αγχωμένοι της χθεσινής μάχης, δεδομένου ότι ορισμένες δημοσκοπήσεις τούς δίνουν μαζί με τον Γ. Παπανδρέου προβάδισμα σε αυτή την αβέβαιη μάχη. Οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης ήταν προφανές ότι δεν είχαν να αποδείξουν απολύτως τίποτε. Μάλλον βγήκαν και οι τρεις κερδισμένοι.

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *