Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Παπαδημητρίου: Το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ. στις τράπεζες και η χώρα να μπει ξανά σε ενισχυμένη εποπτεία

4λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Παπαδημητρίου: Το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ. στις τράπεζες και η χώρα να μπει ξανά σε ενισχυμένη εποπτεία

Σε άκρως αποκαλυπτική τοποθέτηση γύρω από τους στόχους μιας κυβέρνησης ΝΔ προχώρησε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο τομέα της β´ Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ν.Δ. σχεδιάζει να δώσει το μαξιλάρι ασφαλείας  των αποθεματικών του κράτους ύψους 37 δις στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων» και στη συνέχεια θα μπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως ήθελε ο κ. Στουρνάρας, κάτι που σημαίνει ενισχυμένη εποπτεία με συγκεκριμένους όρους και μηνιαίους ελέγχους με τακτικές επιθεωρήσεις.

Το σχέδιο της Ν.Δ έχει στόχο να σώσει τις τράπεζες εις βάρος των πολιτών και της χώρας. Με άλλα λόγια ετοιμάζονται να χαρίσουν τα 37 δις που με θυσίες των πολιτών συγκεντρώθηκαν στις τράπεζες!

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα» για να προσθέσει «μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στην ίδια συνέντευξη, στο Real Fm, αμέσως μετά ξεκάθαρα δήλωσε ότι: «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί» όταν ρωτήθηκε αν σημαίνει αυτό νέο πρόγραμμα, φυσικά το αρνήθηκε αλλά όταν «δανείζεσαι» δεν γίνεται με άλλο τρόπο παρά μόνο με μνημόνιο στο οποίο όπως φαίνεται έχουν ήδη συμφωνήσει.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο γαλάζιος υποψήφιος:

Παπαδημητριου: Ο Μητσοτάκης θα μας βάλει σε μνημόνιο για να δώσει 37 δις στις τράπεζες

Ερώτηση: Οι άνθρωποι της αγοράς λένε ότι οι τράπεζες δεν δουλεύουν όπως πρέπει. Οι προτάσεις και ο σχεδιασμός που υπάρχει από πλευράς ΝΔ για την επόμενη μέρα (8 Ιουλίου), θα αλλάξουν τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα για να δουλέψει;

Μπ. Παπαδημητρίου: Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες εποπτεύονται γενικώς από τη Φρανκφούρτη. Η εποπτεία λέει ότι τα κόκκινα δάνεια, τα οποία είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών και τις εμποδίζει να κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους θα απορροφηθούν το 2022-2023. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό. Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε το 2015 για αυτό η ελληνική οικονομία παρέμεινε κλειδωμένη την ώρα που οι άλλες πήγαιναν καλά. Γιατί να πάει καλά η Πορτογαλία, τι παραπάνω έχουν από μας;

Ερώτηση: Η πιστοληπτική γραμμή που ανέφερες σημαίνει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα;

Μπ. Παπαδημητρίου: Όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα. Στα οικονομικά ακολουθούσε τη συνταγή του Μνημονίου.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *