Ομιλία Π. Βρυζίδου για την ενίσχυση των δομών Υγείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Ομιλία Π. Βρυζίδου για την ενίσχυση των δομών Υγείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής

Ομιλία Π. Βρυζίδου για την ενίσχυση των δομών Υγείας , σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

κάθε φορά που συζητάμε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, καλό είναι να κάνουμε μια αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων, γιατί το Υπουργείο αυτό διαχειρίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

 Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει διαχειριστεί την κατάσταση με πολύ καλό τρόπο, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, όπως το δηλώνουν πολίτες και πολιτικοί από όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως όπως το εκφράζουν οι πολίτες με τους οποίους συζητάμε στους δρόμους, στα νοσοκομεία -όπως και σήμερα, που βρισκόμουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Εορδαίας-, όπως το συζητάνε στα εργοστάσια, γενικότερα σε όλες τις περιοχές και σε όλα τα μέρη.

→ Η διαχείριση έγινε με τον καλύτερο τρόπο και χάρη στα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, τη διαχείριση του Υπουργείου, τη συνεργασία των πολιτών, αλλά, βέβαια, και την πολύ καλή προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών.

 Σήμερα το στοίχημα βρίσκεται σε ένα άλλο κεφάλαιο που λέγεται εμβολιασμός. Πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχει αποδειχθεί ότι η προστασία μας και το βήμα στην καθημερινότητα θα περάσει από το σκαλοπάτι του εμβολιασμού. Νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με τους ρυθμούς που πάμε μέχρι σήμερα, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 Εδώ θέλω να επαινέσω την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε να επιβραβεύσει τη νέα γενιά με την επιλογή της να εμβολιαστεί.

Είναι ένα μήνυμα στήριξης προς την κατεύθυνση, την οποία πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουμε για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη υγεία, την ανθρώπινη ζωή και να μπούμε στην καθημερινότητα.

→ Και, βέβαια, θα ήθελα να επισημάνω ότι πολύ υψηλά ποσοστά των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID και το μεγάλο ποσοστό αυτών που χάνουν τη μάχη της ζωής, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το παρόν νομοσχέδιο, επιγραμματικά  αναφέρεται

  • στην κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, απαραίτητουεξοπλιστικού υλικού για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής.
  • στημέριμνα για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβωνμε ανάλογες παρεμβάσεις.
  • στιςκτηριακές δομές στο Πανεπιστημιακό Αττικό Νοσοκομείο για περισσότερες κλίνες.

→ Όλα αυτά είναι σημαντικά βήματα, είναι σημαντικές παρεμβάσεις, βοηθούν τους πολίτες και δεν μπορούμε παρά, εκτός του ότι τα στηρίζουμε και θα τα ψηφίσουμε, να τα επαινέσουμε κιόλας, γιατί ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος, έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ανθρώπινη ζωή και κάθε μέριμνα προς αυτήν την κατεύθυνση, οπωσδήποτε θα πρέπει να στηρίζεται και να πηγαίνουμε και ένα βήμα μπροστά.

Επίσης αναφέρεται

  • Στην επέκταση του ορίου ηλικίας για παραμονή γιατρών στις θέσεις τους και τρίμηνες παρατάσεις απασχόλησης εργαζομένωνσε διάφορα Υπουργεία και Φορείς για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.
  • Στην πρόβλεψη δυνατότηταςηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής των δικηγόρων σε υποθέσεις, λόγω κορονοϊού.
  • Στην παράταση και λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των συνεταιρισμών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν γενικές συνελεύσεις, λόγω του κορονοϊού.

Όλες αυτές οι προβλέψεις και οι διαδικασίες ασχολούνται με διάφορους τομείς, οι οποίοι, όμως, ήταν αναγκαίοι για να μπορέσουμε να διευκολυνθούμε και να γίνει καλύτερη η κάθε επιμέρους λειτουργία.

Ακόμα αναφέρεται

  • Στην καλύτερη οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία, όπως ανέφερα και πριν, είναι καθοριστικά στην παρούσα χρονική στιγμή.

Άρα, θέλουν την ανάλογη στελέχωση για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Την πρόβλεψη ενός δικτύου νοσηλευτών κατ’ οίκον φροντίδας, οι οποίοι μπορούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και στο πιο απομακρυσμένο σημείο να επισκεφτούν τους ανήμπορους ανθρώπους, να τους προσφέρουν βοήθεια και ακόμη να κάνουν και ελέγχους λόγω COVID δειγματοληπτικούς κατ’ οίκον.
  • Τέλος, θέλω να αναφερθώ στη δυνατότητα που έχουνοι γιατροί, οι οποίοι κατέχουν μια θέση σε Κέντρα Υγείας, οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν μια θέση οργανική κενή, οποιαδήποτε κενή θέση στο ΕΣΥ, εάν και εφόσον το επιθυμούν, μέσα στη δική τους Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) ή σε οποιαδήποτε άλλη.

 Γενικότερα υπάρχει μια σειρά διευκολύνσεων και ρυθμίσεων, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά των γιατρών και των νοσηλευτών, όχι όμως μόνο με τα λόγια, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα, ρυθμίσεις και διευκολύνσεις.

 Στον αγώνα για το καλύτερο του τόπου μας,

πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και θα πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτών που πρωταγωνίστησαν στα θετικά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

29/06/2021

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!