Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ

 

Ολοκληρώθηκαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα με την συμμετοχή 2000 αντιπροσώπων από 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ξεχωριστή σημασία για την Πανελλαδική σύσκεψη είχε η συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Το περιεχόμενο από τις ομιλίες δεκάδων συναδέλφων κατέγραψε για μία ακόμα φορά πως το ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.
Η εικόνα των εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπόρων οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι όποιοι γέμισαν δύο μέρες τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό, είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον.
Όπως ελπίδα είναι και τα νέα συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρονιά αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή εργαζομένων και σωματείων με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τοίχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος, δεν πέρασε!
Το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της νέας Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την ομόφωνη έγκριση της από τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν.
 Με το σύνθημα “στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα” συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!
pame 2 mera ergasion 15 pame 2 mera ergasion 13 panelladiki siskepsi pame 73 pame 2 mera ergasion 30

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida