«Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης – Καλλιόπη Βέττα: Απόλυτα παραγωγική και γόνιμη η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα την Κοζάνη, μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ανδρέα Χαρίτση για να συναντηθεί με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή λόγω της πανδημίας.

Στις συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Πασσαλίδης, έγιναν εκτενείς αναφορές τόσο στην υγειονομική θωράκιση της περιοχής, όσο και στα αναγκαία μέτρα για την στήριξη της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση, αν και είχε όλο τον απαιτούμενο χρόνο, δεν προχώρησε σε μόνιμη και ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας ενώ επεσήμανε ότι το δεύτερο lockdown μέσα σε λίγους μήνες, φανερώνει την έλλειψη προληπτικών μέτρων από την πλευρά των αρμοδίων.

Στις συναντήσεις υπήρξε κοινή αντίληψη όλων των συμμετεχόντων ότι τα νοσοκομεία της περιοχής χρήζουν ενίσχυσης για να αντιμετωπίσουν τη νέα έξαρση των κρουσμάτων, ενώ στηλιτεύθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες της κυβέρνησης όπως ο στιγματισμός επιχειρηματικών κλάδων, η έλλειψη προετοιμασίας και ενημέρωσης προς τους πολίτες και η απουσία σοβαρών μέτρων στήριξης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κατεύθυνση πρότεινε δέσμη έξι πρόσθετων μέτρων ειδικά για την ΠΕ Κοζάνης: Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στη θέσπιση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης (400 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος, 200 για το δεύτερο και 100 για κάθε ανήλικο μέλος) επιδότηση της εργασίας για το 100% της ασφαλιστικής εισφοράς και το 40% του μισθού, μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε κάθε επιχείρηση με 2.000 για κάθε εργαζόμενο, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, επιδότηση του ενοικίου κατά 40% και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια «ελάχιστη ένδειξη έγνοιας της Πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας που βρίσκονται για δεύτερη φορά σε lockdown».

Τέλος, σε όλες τις συναντήσεις έγινε αναφορά στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, η οποία με τον βίαιο και πρόχειρο τρόπο που υλοποιείται από την κυβέρνηση, επιβαρύνει δραματικά την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής.

Οι συναντήσεις ήταν απόλυτα παραγωγικές και γόνιμες καθώς έγιναν ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις από όλες τις πλευρές για την υπέρβαση της πρωτόγνωρης υγειονομικής και οικονομικής κατάστασης που βιώνει η περιοχή μας.

Αναλυτικά στοιχεία από τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη μπορείτε να δείτε και στο κάτωθι link:

https://left.gr/news/tin-kozani-episkeptetai-o-alexis-tsipras-tin-tetarti

 

IMG 0d5c6f204a97f5e6a59c170b0b7ed37e V IMG 0f73ded5b84c2b1a4857970b9d99ac5d V IMG fac8af261bade66d96ea4ab5cbfb1fff V με κοινωνικούς φορείς IMG 8166

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida