«Μικρή ΔΕΗ», μεγάλη η κοροϊδία, από Μαρία Σπυράκη και Νέα Δημοκρατία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης ΤΟP CHANNEL,  ήταν εξόχως αποκαλυπτική, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις Προ-θέσεις της ΝΔ, της Κομισιόν και της μερίδας του Κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην Ηλεκτρική Ενέργεια.

Συγκεκριμένα η κ. Σπυράκη υπεραμύνθηκε την παλιότερη Θέση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ  για πώληση της Μικρής ΔΕΗ και όχι μόνο των τριών  λιγνιτικών μονάδων που είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η κυρία Σπυράκη ή δε γνωρίζει η ίδια τι πρακτικά σημαίνει «Μικρή ΔΕΗ» πράγμα απαράδεκτο για Ευρωβουλευτή που είναι «…..και της Ενέργειας» ή θεωρεί ότι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονία (πού είναι, τουλάχιστον στοιχειωδώς, ενημερωμένοι για ζητήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας) τρώνε κουτόχορτο! Αν νόμισε ότι έχουμε δυο ΔΕΗ, μια Μικρή και μια Μεγάλη, οπότε πουλάμε τη Μικρή και μας μένει η Μεγάλη τότε απλά είναι ανημέρωτη..

Για να συγκρίνουμε τις δυο επιλογές παραθέτουμε τα στοιχεία διευκρινίζοντας ότι εμείς δεν υποστηρίζουμε καμία από αυτές γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι με οποιαδήποτε εκχώρηση Δημόσιας Περιουσίας στο κεφάλαιο.

Το ξεπούλημα ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει το 40% της συνολικής, λιγνιτικής εγκατεστημένης ισχύος και συγκεκριμενοποιήθηκε με πώληση δυο λιγνιτκών μονάδων της Μεγαλόπολης Ισχύος 300 Το ξεπούλημα η καθεμία και τον ΑΗΣ Μελίτης ,ισχύος 330 MW. Σύνολο 930 MW μαζί με τη άδεια κατασκευής της Μελίτης 2 ισχύος 430 MW και τα αντίστοιχα Ορυχεία.

Το ξεπούλημα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ μέσω της «Μικρής ΔΕΗ» σημαίνει ότι δημιουργείται μια, προς πώληση Θυγατρική της ΔΕΗ η οποία καλύπτει το 30% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της ΔΕΗ και στο χαρτοφυλάκιό της εμπεριέχει:

  1. Τρεις λιγνιτικές μονάδες ισχύος 930 MW (ΑΗΣ Μελίτης 330 MW + ΑΗΣ Αμυνταίου 2χ300 MW). Σύνολο πάλι 930 MW μαζί με τη άδεια κατασκευής της Μελίτης 2 ισχύος 430 MW αλλά συμπεριλαμβανόμενου του ορυχείου Λακκιάς, του ορυχείου Κλειδιού, του ορυχείου Λόφων Μελίτης, των ορυχείων Κομνηνών 1 και 2, και του ορυχείου Βεύης  μαζί και τις εκτάσεις των πρώην Ορυχείων. Δηλαδή όλη η λιγνιτική δραστηριότητα του Νομού Φλώρινας!!!
  2. Υδροηλεκτρική παραγωγή Ισχύος 900 (ΥΗΣ Πλατανόβρυσης, ισχύος 116 MW, ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384 MW, ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50 MW, ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW, ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 ισχύος) μαζί με τα νερά και ότι αυτό σημαίνει για τους αγρότες και τους πολίτες αυτών των Περιοχής.
  3. Τον ΑΗΣ Κομοτηνής με καύσιμο φυσικό Αέριο ισχύος 485 MW
  4. Το 30% της «Εμπορίας», που πλέον είναι θυγατρική της ΔΕΗ, μαζί με το αντίστοιχο πελατολόγιο!!!

Αυτή λοιπόν είναι η «μικρή ΔΕΗ», που προτείνει η κυρία Σπυράκη, η Νέα Δημοκρατία, το Κεφάλαιο, η ΕΕ και κάποια φερέφωνά τους στην Περιοχή. Αφορά ιδιωτικοποίηση ισχύος 2.300 MW, των νερών, της εμπορίας και ολόκληρου του Νομού Φλώρινας.

Αυτή η πρόταση είναι που απορρίφτηκε μετά από μαζικούς ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της Περιοχής και όχι «από τους συνδικαλιστές» που βολεύει να υποστηρίζει η κ. Σπυράκη και άλλοι…

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι αυτή η πρόταση επανέρχεται από όλους τους κύκλους της κερδοσκοπίας που προαναφέραμε μετά τη διαφαινόμενη (στημένη) αποτυχία και της 3ης Προκήρυξης του διαγωνισμού πώλησης λιγνιτικών μονάδων.  Άμεσος στόχος του Κεφαλαίου είναι πλέον τα νερά και η επέκταση των Δημοπρασιών Ενέργειας (ΝΟΜΕ).

Εδώ θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη, κυρίως του Γιώργου Κασαπίδη, Υποψήφιου Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία στηριζόμενο από τη ΝΔ αλλά και των άλλων υποψηφίων. Θα πρέπει να πάρουν όλοι θέση συνολικά για την Ηλεκτρική Ενέργεια γιατί η τακτική που ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν είναι «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», «ψαρεύοντας σε θολά νερά»

Η δική μας θέση είναι πεντακάθαρη. «Καμία ιδιωτικοποίηση στη ΔΕΗ αλλά και επαναφορά στο Δημόσιο, χωρίς αποζημίωση, όλων των δραστηριοτήτων του Ηλεκτρενεργειακού τομέα»

Κοζάνη 31/3/2019

το Γραφείο Τύπου

ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δ. Μακεδονία

Δείτε Επίσης

Θ.Πλεύρης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να εισάγει μονοκλωνικά αντισώματα
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Θ.Πλεύρης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να εισάγει μονοκλωνικά αντισώματα

«Θα κατεβάσουμε μέσα στο νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη εβδομάδα μια διάταξη ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει εισαγωγή» τόνισε ο κ. Πλεύρης ΗΟδοντιατρική Ομοσπονδία θα καθορίσει σε ποιες

Διαβάστε περισσότερα »
«Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας»
ΚΟΖΑΝΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Θωμά Νέστορα.   Στη συνάντηση,

Διαβάστε περισσότερα »
Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.   Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα,

Διαβάστε περισσότερα »
Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, αφού μετά και τη χθεσινοβραδινή δήλωση… μετάνοιας του κ. Ελπιδοφόρου, «είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις

Διαβάστε περισσότερα »
«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δήλωσε:   «Η χθεσινή, ξαφνική και

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη - Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη – Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση – ομιλία του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida