Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «με το Βλέμμα στο Μέλλον»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 03/05/2019 και ώρα 8 και 30, με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «με το Βλέμμα στο Μέλλον» με υποψήφιο δήμαρχο τον Στάθη Κοκκινίδη. Η εκδήλωση έγινε στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού. Ξεκίνησε με την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, στη συνέχεια  έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά από τον ίδιο τον κ. Κοκκινίδη, και έκλεισε με αγωνιστικό χαιρετισμό του υποψηφίου δημάρχου. Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης και σε πλήθος και σε παλμό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας « Με το Βλέμμα στο Μέλλον».

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ. Είναι συγκλονιστική η ανταπόκρισή σας. Μας γεμίζετε αισιοδοξία και ελπίδα.

Η πορεία προς την ΙΘΑΚΗ έχει καταγράψει σημαντικά κεφάλαια στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Θα νικήσουμε, φίλες και φίλοι. Όλα αυτό δείχνουν. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας. Η Πτολεμαΐδα θα αλλάξει, θα γίνει η πόλη που ονειρευόμαστε. Ο Δήμος θα αλλάξει. Θα γίνει ο Δήμος που μας αξίζει.

Συστηθήκαμε ήδη στις 3 του Μάρτη, όταν παρουσιάσαμε τις προγραμματικές μας εξαγγελίες.

Έχουμε εδώ και χρόνια διαρκή αγωνιστική παρουσία στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.

Σταθήκαμε, στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, απέναντι στις πολιτικές συρρίκνωσης των Υπηρεσιών και των Οργανισμών στην πόλη μας. Αγωνιστήκαμε να μην κλείσει η Εφορία, το Ειρηνοδικείο και άλλες υπηρεσίες και νικήσαμε.

Σταθήκαμε στο πλευρό των απολυμένων συμπολιτών μας- θυμάτων μιας απάνθρωπης διαχείρισης της κρίσης από ανάλγητες κυβερνήσεις του παρελθόντος και νικήσαμε.

Στηρίξαμε με τη συμμετοχή μας το κοινωνικό παντοπωλείο  κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και κρατώντας όρθιο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που ζούσε σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Διεκδικήσαμε αναβάθμιση του Νοσοκομείου και πετύχαμε. Σήμερα έχει  τη δική του διοίκηση, μια ικανοποιητική στελέχωση, ενώ είναι έτοιμη και η ογκολογική μονάδα να χαρακτηριστεί κλινική και να στελεχωθεί ανάλογα, ώστε οι ασθενείς συνδημότες μας να έχουν αυτό που χρειάζονται.

Διεκδικήσαμε πανεπιστημιακές σχολές για το Δήμο μας και ήδη από τη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε άλλα δύο τμήματα.

Η δημιουργία αυτών παραϊατρικών  τμημάτων σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας δημιουργούν προοπτικές Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Και θα το διεκδικήσουμε.

Ξεκινήσαμε με το « Στέκι πολιτισμού» τη δεκαετία του 80. Είμαστε ιδρυτικά μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης και του ομίλου Σκραμπλ

 

Βάλαμε τη σφραγίδα μας στο πολιτιστικό θαύμα που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην πόλη μας. Τόσο εγώ ως πρόεδρος, σε αναστολή βέβαια τώρα λόγω της υποψηφιότητάς μου, όσο και αρκετοί υποψήφιοι του συνδυασμού μας και πολλοί από εσάς που πιστεύετε σε μας δουλέψαμε σκληρά για να αποκτήσει η πόλη μας στον τομέα του πολιτισμού αυτό που δικαιούται.

Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Η σχέση μας με τα κοινά, λοιπόν, είναι βιωματική, δεν είναι ούτε επιδερμική ούτε για το «θεαθηναι».

Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης και των χωριών του Δήμου μας. Έχουμε υποψηφίους σχεδόν απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και από όλη την επικράτεια του Δήμου.

Έχουμε δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμά μας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, το οποίο ωστόσο εμπλουτίζουμε καθημερινά με το διάλογο που ανοίξαμε με την κοινωνία και με τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιούμε σε καθημερινή βάση με αρμόδιους υπηρεσιών, οργανισμών συλλόγων, αλλά και με όλους τους εργαζόμενους εκεί και με όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

Και θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε και μετά τις εκλογές, και με όσους τώρα δεν είναι μαζί μας,  γιατί ο διάλογος και η συνεργασία για το κοινό καλό είναι στο DNA μας. Η απλή αναλογική εξάλλου που θεσπίστηκε προϋποθέτει τη σύγκλιση. Κι εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική και στη δημοκρατία. Είναι, εξάλλου διαχρονικό αίτημα όλου του προοδευτικού χώρου.

Κάναμε στις 3 του Μάρτη εκτενή αναφορά  στο πρόγραμμά μας. Δώσαμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων του Δήμου μας. Όλα αυτά υπάρχουν στην ιστοσελίδα της δημοτικής μας κίνησης.

Καταθέσαμε την άποψή μας για τη ΔΕΗ και τη μεταλιγνιτική περίοδο στην περιοχή μας. Είμαστε υπέρ μιας υγιούς σχέσης με τη ΔΕΗ, η οποία πρέπει να δείξει τόσο το κοινωνικό της πρόσωπο όσο και  να προωθήσει νέα επενδυτικά σχέδια ικανά να σταθεροποιήσουν τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής. Έγιναν εξάλλου επαφές με τον πρόεδρο της ΔΕΗ  και έχω προγραμματίσει νέα συνάντηση για το σκοπό αυτό.

Καταθέσαμε, επίσης το σχέδιό μας για τα αδέσποτα ζώα, για την καθαριότητα, τον φωτισμό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων δημόσιων κτηρίων, για τις υποδομές που θα στεγάσουν τα νέα τμήματα του ΤΕΙ,  για τον ευπρεπισμό των σχολείων μας,

για τη δημοτική βιβλιοθήκη, για το πνευματικό κέντρο, για τις κοινωφελείς υπηρεσίες του δήμου, που σήμερα υπολειτουργούν,  για τους συμπολίτες μας με αναπηρία που έχουν ανάγκες, για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους.

Δε θα πω εδώ περισσότερα. Ο σκοπός της σημερινής μας εκδήλωσης είναι κατά βάση να σας παρουσιάσω όλους αυτούς που πίστεψαν στο όραμά μας , που πίστεψαν και στις δικές τους δυνάμεις και στρατεύτηκαν μαζί μας στον όμορφο αυτόν αγώνα, για να κάνουμε τον δήμο μας  καλύτερο.

Η σημερινή εκδήλωση ανήκει κυρίως σ’ αυτούς.

Θα παρουσιάζω λοιπόν αλφαβητικά έναν-έναν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας και θα δίνω λίγες πληροφορίες, τις πιο αντιπροσωπευτικές γι’ αυτούς, για να έχετε μία εικόνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλείτε από την ιστοσελίδα μας , όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά τους, οι φωτογραφίες τους και κάποιες εξειδικευμένες προτάσεις που έχουν κάνει ορισμένοι για ζητήματα του Δήμου μας.

Αρχίζω  λοιπόν την παρουσίαση…

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida