Μαξίμου: Ανησυχία για την ενίσχυση της δεξιάς πέραν της Νέας Δημοκρατίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Μαξίμου: Ανησυχία για την ενίσχυση της δεξιάς πέραν της Νέας Δημοκρατίας
Μαξίμου: Ανησυχία για την ενίσχυση της δεξιάς πέραν της Νέας Δημοκρατίας
Είσοδος έβδομου κόμματος στη Βουλή καθιστά την αυτοδυναμία ακόμα …πιο άπιαστο όνειρο! Τι φοβάται η κυβέρνηση;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά πολύ περισσότερο η λαϊκή δυσαρέσκεια από την ακρίβεια και η φτωχοποίηση όλο και περισσότερο λαϊκών τμημάτων, παράλληλα με τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, δείχνει –δυστυχώς- να ενισχύουν την πέρα τη ΝΔ δεξιά στη χώρα μας, ενώ παρατηρούνται και προσπάθειες επανασύστασης καμουφλαρισμένων φασιστικών ομάδων.

Πρώτον, η ενίσχυση της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου καταδεικνύεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αν και εκτιμάται ότι τα ποσοστά που της δίνονται στις έρευνες είναι υποεκτιμημένα. Ειδικά σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος τα ποσοστά της είναι διψήφια- σε ορισμένους δε νομούς (πχ Κιλκίς, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες) ανέρχονται κοντά στο 20%.

Ο χρόνος, βέβαια, έως τις εκλογές πιθανόν να είναι μακρύς, να μην στηθούν δηλαδή κάλπες έως την προσεχή άνοιξη, με κυβερνητικά στελέχη πάντως να ελπίζουν πως θα αποδώσουν έρευνες για οικονομικές σχέσεις ηγετικών στελεχών του κόμματος αυτού με ρώσους. Ούτως ή άλλως, πάντως, τρόπος μέχρι τώρα ανάσχεσης της ανόδου (πρόσκαιρη ή όχι θα φανεί) του κόμματος Βελόπουλου από το Μαξίμου δεν έχει βρεθεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δεύτερον, η συγκρότηση συνασπισμού κόμματος από την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τη «Δημιουργία» των Θάνου Τζήμερου και Φαΐλου Κρανιδιώτη μέσα στον Μάιο, θα αποτελέσει ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για το Μαξίμου. Το συγκεκριμένο σχήμα ήδη σε ορισμένες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει 2% και λόγω της κρίσης και των δυσαρεστημένων με τη ΝΔ παραδοσιακών δεξιών, δείχνει υπό προϋποθέσεις ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή.

Τρίτον, οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό στον Κασιδιάρη, ο οποίος μέσα από τις φυλακές συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του, ελπίζοντας ότι παρά τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» θα κατορθώσει να μπει στη Βουλή! Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση και οι οποίες θα απαγορεύουν ηγετική θέση σε καταδικασμένο για τέτοιες πράξεις πρόσωπο, θα αποδυναμώσουν το εγχείρημα Κασιδιάρη, ωστόσο το γεγονός ότι «η κρίση γεννάει τέρατα» δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό.

Η άνοδος που σημειώνει η «Ελληνική Λύση» και οι υπαρκτές πιθανότητες για είσοδο και νέου κόμματος στη Βουλή, πονοκεφαλιάζει το Μαξίμου, το οποίο όμως δεν βρίσκει ακόμα «αντίδοτο» στο πρόβλημα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως έβδομο κόμμα στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας στο 40%, ποσοστό που ούτε στις καλές του μέρες δεν ονειρευόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης-πόσω μάλλον τώρα!

 

 

 Βασίλης Σκουρής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!