Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής

Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής

Την Κοζάνη επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εκδήλωση – ομιλία στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Στη συνάντησή του με φίλους, μέλη και στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εκλογική διαδικασίας της 5ης Δεκεμβρίου είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αξία της πολιτικής και να διασφαλίσουμε την αυτονομία της παράταξης, «με πρόεδρο που τον εκλέγουμε εμείς και όχι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες και συμφέροντα.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό σημείωσε: «Παραδώσαμε το 2004, μια χώρα που έλαμπε στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, την 25η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο και παραλάβαμε τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, χρέος αλλά και έλλειμμα αξιοπιστίας. Παρά ταύτα σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης και κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Σκεφτείτε την τύχη των εθνικών συμφερόντων και τον πόνο του ελληνικού λαού από μια διαφορετική εξέλιξη. Βάλαμε τη πατρίδα μπροστά από την παράταξη.»

«Βάλαμε απέναντι τα μεγάλα συμφέροντα, που έτρωγαν τον πλούτο του ελληνικού λαού με μεταρρυθμίσεις όπως η Διαύγεια και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η λασπολογία κατά του ΠΑΣΟΚ και του προσώπου μου. Γιατί γνωρίζουν ότι ο Παπανδρέου δεν χρωστάει σε κανένα, δεν τον κρατάει κανένας.»

«Αυτόν τον αγώνα καλούμαστε να συνεχίσουμε – τον αγώνα για να ορίζουμε μόνοι μας το μέλλον μας, συμμετοχικά και δημοκρατικά. Θεωρούν ότι είμαστε εύκολοι αντίπαλοι. Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Είμαστε όμως εδώ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας!», συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου.

«Στόχος μας είναι η ‘‘νέα κανονικότητα’’ με κανόνες διαφάνειας, δικαιοσύνης και λογοδοσίας. Μαζί θέλουμε να σχεδιάσουμε τις απαντήσεις στις μεγάλες κρίσεις. Να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε την ήσσονα προσπάθεια. Να ανατρέψουμε την νοσηρή ισορροπία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.»

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη λόγω της απολιγνιτοποίησης. Σημείωσε την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής διασφάλισης για την τοπική οικονομία και το τοπικό εργατικό δυναμικό: «Δίκαιη μετάβαση σημαίνει προστασία των πραγματικά πληττόμενων τμημάτων του πληθυσμού. Απέναντι στην ενεργειακή πλουτοκρατία που προωθεί η Κυβέρνηση», τόνισε, «προτείνουμε την ενεργειακή δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση της ενέργειας. Θέλουμε η Δυτική Μακεδονία εκτός από ενεργειακή καρδία να γίνει και ψηφιακή καρδιά της χώρας με ισχυρό ερευνητικά Πανεπιστήμιο και εφαρμογή της έρευνας δίπλα στα ΑΕΙ.»

«Σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «είναι η τελευταία ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία σε μια πράσινη, ψηφιακή, συνεκτική και ανθεκτική οικονομία. Η ΝΔ κλείνει το μάτι στα μεγάλα συμφέροντα. Φοβάμαι μήπως το Ταμείο Ανάκαμψης μετατραπεί σε Ταμείο Παράκαμψης του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία· διέλυσε τα μεσαία στρώματα. Εμείς ερχόμαστε να ανατρέψουμε τις ισορροπίες, να ξανακάνουμε ισχυρή, ανεξάρτητη, πλειοψηφική την παράταξή μας. Για να μην βρούμε μια μέρα την παράταξή μας δεκανίκι της Δεξιάς με περιτύλιγμα τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Βασικά σημεία από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέουs στο πλαίσιο των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής

 

Νομαρχιακή Επιτροπή

Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης

Γραφείο Τύπου

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!