ΚΚΕ: Η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ γεννά τεράστια κέρδη για τους ομίλους και καταδικάζει το λαό σε ενεργειακή φτώχεια.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Παρέμβαση  στη συζήτηση σχετικά με τη «συγκράτηση των λογαριασμών σε χαμηλά επίπεδα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Αλήθεια ποιον κοροϊδεύετε ισχυριζόμενοι ότι για την εκτίναξη των τιμών του ρεύματος, των καυσίμων, των τροφίμων, του πληθωρισμού, φταίει μόνο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία;

Ξέρετε πολύ καλά ότι η κούρσα αύξησης των τιμών ξεκινά από το φθινόπωρο του 2021. Στο σκαμνί λοιπόν να κάτσει η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” που προωθούν  η ΕΕ κι όλες οι κυβερνήσεις επιβάλλοντας το χρηματιστήριο ενέργειας, την απελευθέρωσή της, το εμπόριο ρύπων, τα πράσινα τέλη και την απολιγνιτοποίηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτή είναι η ενιαία στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων παρά τις μεταξύ σας αντιθέσεις στα ευρωπαϊκά Συμβούλια για το μοίρασμα της λείας. Την ώρα που τρέφονται οι ενεργειακοί όμιλοι με “τρελά” κέρδη, επιδοτήσεις και κάθε είδους φοροαπαλλαγές αποτελεί εμπαιγμό τα περί επιβολής “φόρου απροσδόκητων κερδών”.  Τα επιδόματα – κοροϊδία που πληρώνει ο λαός από την τσέπη του δεν  ανακουφίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Στη Γαλλία σήμερα, στην Ελλάδα στις 9/11 να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση των άδικων φόρων, ρεύμα και καύσιμα είδη λαϊκής κατανάλωσης φτηνά, κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα.»

 

 

18/10/2022                                   Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!