Κεραμέως: Για αυτούς τους έξι λόγους ανοίγουμε τα σχολεία

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κεραμέως: Για αυτούς τους έξι λόγους ανοίγουμε τα σχολεία

Κεραμέως: Για αυτούς τους έξι λόγους ανοίγουμε τα σχολεία

 

Για το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα μίλησε η Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας στα Παραπολιτικά τους έξι λόγους που οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς να οδηγηθούν σε αυτή την απόφαση.

«Η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας για έξι λόγους:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

  1. Για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο, καθώς τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.
  2. Για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, διότι είναι κρίσιμο να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο.
  3. Γιατί σε καιρό πανδημίας διασφαλίζεται η μεγαλύτερη προστασία των παιδιών μας, εφόσον στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελέσματικό δίχτυ ασφαλείας της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τη διενέργεια συστηματικών τεστ κάθε εβδομάδα για την προσέλευση στο σχολείο, με την απαρέγκλιτη χρήση μάσκας, τους εκτεταμένους, καθημερινούς ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, μεταξύ των άλλων μέτρων που ισχύουν.
  4. Γιατί συνάδει πλήρως και με τη διεθνή τάση για άνοιγμα σχολείων με αυξημένους ελέγχους. Τα σχολεία ανοίγουν σταδιακά δια ζώσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδεικτικά σε Γερμανία (3/1), Γαλλία (3/1), Ουγγαρία (3/1), Βουλγαρία (4/1), Λετονία (5/1), Ιρλανδία (6/1), Λουξεμβούργο (9/1), Εσθονία (10/1), Ιταλία (10/1), Ολλανδία (10/1), Φινλανδία (10/1), Βέλγιο (10/1), Σλοβακία (10/1), Πολωνία (10/1), Μάλτα (10/1), Κύπρο (10/1)
  5. Εφόσον τα σχολεία λειτούργησαν επιτυχώς με τη μετάλλαξη Delta και χωρίς το εμβόλιο, δεν είναι λογικό με την πιο ήπια Όμικρον, με το πολύτιμο δώρο της επιστήμης που έχουμε πια και με όλες τις άλλες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες εν λειτουργία, έστω και με περιορισμούς, να υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.
  6. Γιατί δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται τα παιδιά επειδή μία μειοψηφία του πληθυσμού επιμένει να μην εμβολιάζεται», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κινδυνολογία, υπογραμμίζοντας ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ήταν τρία χρόνια χωρίς εκπαίδευση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!