Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση δεν θα εξισορροπήσουν την μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας για την Δυτική Μακεδονία»

«Καλλιόπη Βέττα: Τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση δεν θα εξισορροπήσουν την μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας για την Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Αρχικά αναφέρθηκε στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ηλεκτροκίνηση, μιας και, τόσο σε επίπεδο σχεδίου όσο κυρίως σε επίπεδο υλοποίησης, τα μέτρα είναι πρόχειρα και στερούνται οικονομικής χρηματοδότησης καθώς τα 5.000-6000 ευρώ που προβλέπονται για επιδότηση αφορούν αγορά ΙΧ με πολύ υψηλό κόστος κτήσης για τους πολίτες.

Έπειτα, σχολίασε τα κίνητρα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη Δυτική Μακεδονία, αναδεικνύοντας ότι, αν υλοποιηθούν, θα αναπληρώσουν ένα πολύ μικρό τμήμα από την οικονομική αιμορραγία που προκαλείται στην περιοχή λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυσμενείς εξελίξεις για την χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, το οποίο, μετά από τις διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου Κορυφής, θα έχει μειωμένο προϋπολογισμό από 32,5 σε 10 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε, η παραπάνω εξέλιξη καθιστά επιτακτική την αναθεώρηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση καθώς, πλέον, γίνεται εμφανές ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση.

Το link της ομιλίας είναι το κάτωθι:

https://www.youtube.com/watch?v=9x78yLeZLlo

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida