Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

«Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι το πρώτιστο μέλημά της παντού είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

3λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: Το νέο σας ταξίδι σας στη γνώση και στη ζωή να εκπληρώσει τις προσδοκίες και τα όνειρά σας!»

«Καλλιόπη Βέττα – Ομιλία στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι το πρώτιστο μέλημά της παντού είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια Υγεία.

 

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε αρχικά στη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, τονίζοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης, ακόμα και τώρα, να υιοθετήσει μέτρα για την στήριξη των πολιτών, όπως η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τη μη διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Όπως τόνισε: «Εμείς, στη Δυτική Μακεδονία, με την βίαιη και πρόχειρη απολιγνιτοποίηση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τις πρώτες κιόλας εβδομάδες διακυβέρνησης, είχαμε αντιληφθεί από τους πρώτους ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Ν.Δ. ήταν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του φυσικού αερίου.

Πλέον, αυτό που ήταν κοινός τόπος στην περιοχή, έγινε κτήμα όλης της Ελλάδας. Στο βωμό των συμφερόντων, θυσιάστηκε η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, η επάρκεια, το προσιτό κόστος ενέργειας και, εντέλει, φαλκιδεύτηκε η οικονομική και κοινωνική προοπτική των πολιτών.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην διαφορά φιλοσοφίας κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, επισημαίνοντας ότι το 2015-2019, πέραν των άλλων παρεμβάσεων, αυξήθηκε 

προϋπολογισμός, υπήρξαν χιλιάδες προσλήψεις, ενώ υλοποιήθηκε ένα μεταρρυθμιστικό  πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια υγεία το οποίο ξήλωσε η ΝΔ.

 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο τόνισε ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού δεν θα προκαλέσει καμία βελτίωση στην υγεία των πολιτών, ενώ επεσήμανε ότι η πληρωμή των χειρουργείων σε δημόσια νοσοκομεία, ανοίγει ορθάνοικτα μια πόρτα ιδιωτικοποίησης στο ΕΣΥ. Παράλληλα, τόνισε ότι η υποβάθμιση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου δαπανών υγείας, και η παράδοση των αρμοδιοτήτων της σε ιδιωτικές εταιρίες, γεννά εύλογα ερωτηματικά και απορίες.

 

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την αναβάθμιση της υγείας και την στήριξη των υγειονομικών

 

–         Μηχανισμός άμεσης και αυτόματης αναπλήρωσης των κενών που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις και αναχωρήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

–         Μονιμοποίηση συμβασιούχων

–         Επιστροφή των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο

–         Αποκατάσταση της αδικίας στους υγειονομικούς με θεσμοθέτηση βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων

–         Αναβάθμιση των αποδοχών όλων των υγειονομικών στελεχών

Κλείνοντας, τόνισε, μια κυβέρνηση που έχει θέσει ως στόχο το κλείσιμο νοσοκομείων, κατέγραψε ρεκόρ θανάτων λόγω του κορωνοϊού, προκάλεσε μεγάλες επιβαρύνσεις στην ψυχική υγεία, μείωσε τον προϋπολογισμό, αποψίλωσε την πρωτοβάθμια υγεία και τα περιφερειακά ιατρεία, αύξησε την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για υπηρεσίες υγείας, είναι μια κυβέρνηση εμμονική και επικίνδυνη: «Γι΄ αυτό εξάλλου, βρίσκεται σε μια γρήγορη και ανεπίστρεπτη αποδρομή, καθώς οι πολίτες διαπιστώνουν, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα την ανικανότητά της.»

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *