«Καλλιόπη Βέττα: Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να συμβαδίζει με τον σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων στις λιγνιτικές περιοχές – Κοινοβουλευτική ομιλία για τον κλιματικό νόμο»

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: Το νέο σας ταξίδι σας στη γνώση και στη ζωή να εκπληρώσει τις προσδοκίες και τα όνειρά σας!»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για τον κλιματικό νόμο.

Αρχικά, επεσήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα, δεδομένου ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει και ενσωματώσει στο δίκαιο τους, τις αποφάσεις για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% έως το 2030.

Στη συνέχεια της ομιλίας, αφού έκανε μια συγκριτική αποτίμηση των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ενεργειακή μετάβαση στη χώρα μας δεν συνοδεύεται με απαγκίστρωση από ορυκτά καύσιμα καθώς χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο, ούτε υλοποιείται με όρους ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι στην ΠΕ Κοζάνης δεν έχουν αντιμετωπιστεί καθόλου ζητήματα που αφορούν, εκτός των άλλων:

–         Τη μεγάλη ανεργία, με 2.500 άνεργους να προστίθενται το τελευταίο διάστημα στους ήδη υψηλούς δείκτες

–     Την καθυστέρηση ειδικού χωροταξικού για ΑΠΕ με συνέπεια, λόγω της άναρχης χωροθέτησης, να αλλοιώνεται η γεωμορφολογία και να τίθενται σε κίνδυνο οι αγροτοκτηνοτροφικές και επαγγελματικές δραστηριότητες στην περιοχή

–         Την απουσία διαβούλευσης με τοπικές αρχές και θεσμικούς φορείς και τον αποκλεισμό ενεργειακών κοινοτήτων

–         Τα προβλήματα και  τις καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση, τις αποκαταστάσεις εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, την ενεργειακή αυτάρκεια.

 

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής: «Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η διασφάλιση των ανθρώπινων αναγκών, δεν είναι μια διαδικασία που αποκλείει η μία την άλλη, όπως συμβαίνει σήμερα. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει παράλληλα και συμπληρωματικά, ώστε οι άνθρωποι και το περιβάλλον, να κινούνται σε μια συμβιωτική σχέση, με όφελος και για τα δύο μέρη»

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...