Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να συμβαδίζει με τον σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων στις λιγνιτικές περιοχές – Κοινοβουλευτική ομιλία για τον κλιματικό νόμο»

«Καλλιόπη Βέττα: Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς, για εμάς και τα παιδιά μας – Δήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για τον κλιματικό νόμο.

Αρχικά, επεσήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα, δεδομένου ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει και ενσωματώσει στο δίκαιο τους, τις αποφάσεις για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% έως το 2030.

Στη συνέχεια της ομιλίας, αφού έκανε μια συγκριτική αποτίμηση των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ενεργειακή μετάβαση στη χώρα μας δεν συνοδεύεται με απαγκίστρωση από ορυκτά καύσιμα καθώς χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο, ούτε υλοποιείται με όρους ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι στην ΠΕ Κοζάνης δεν έχουν αντιμετωπιστεί καθόλου ζητήματα που αφορούν, εκτός των άλλων:

–         Τη μεγάλη ανεργία, με 2.500 άνεργους να προστίθενται το τελευταίο διάστημα στους ήδη υψηλούς δείκτες

–     Την καθυστέρηση ειδικού χωροταξικού για ΑΠΕ με συνέπεια, λόγω της άναρχης χωροθέτησης, να αλλοιώνεται η γεωμορφολογία και να τίθενται σε κίνδυνο οι αγροτοκτηνοτροφικές και επαγγελματικές δραστηριότητες στην περιοχή

–         Την απουσία διαβούλευσης με τοπικές αρχές και θεσμικούς φορείς και τον αποκλεισμό ενεργειακών κοινοτήτων

–         Τα προβλήματα και  τις καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση, τις αποκαταστάσεις εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, την ενεργειακή αυτάρκεια.

 

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής: «Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η διασφάλιση των ανθρώπινων αναγκών, δεν είναι μια διαδικασία που αποκλείει η μία την άλλη, όπως συμβαίνει σήμερα. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει παράλληλα και συμπληρωματικά, ώστε οι άνθρωποι και το περιβάλλον, να κινούνται σε μια συμβιωτική σχέση, με όφελος και για τα δύο μέρη»

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida