Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένα βήμα μπροστά προς την ακύρωσης πλωτών Φ/Β στην λίμνη Πολυφύτου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το Ε.Κ.Ν.Κ από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της κοινωνίας και είχε συμμεριστεί τον προβληματισμό και την ανησυχία μεγάλης μερίδας θεσμικών φορέων σχετικά με τον σχεδιασμό για τη δημιουργία πλωτού Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη λίμνη Πολυφύτου, καθώς ο σχεδιασμός αυτός έρχεται σε άμεση «σύγκρουση» με τα συμφέροντα και τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται αλλά και που μπορούν να αναπτυχθούν στην εν λόγω περιοχή.

Η απόφαση της Περιφέρειας να προβεί σε ενδικοφανή (διοικητική) προσφυγή κατά της εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Πολυφύτου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, είναι μία απόφαση που έχει θετικό πρόσημο καθώς δημιουργεί περιθώρια αναχαίτισης ενεργειών που μπορούν να καταρρακώσουν υπάρχουσες δυνατότητες και δράσεις μέσα από τις οποίες βιοπορίζονται πολλές οικογένειες συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οικονομίας.
Το Ε.Κ.Ν.Κ. δεν ήταν ποτέ και δε θα είναι ποτέ αντίθετο σε κάθε τι που μπορεί να δώσει προοπτική και αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Θα είναι όμως αντίθετο σε κάθε άναρχη, καιροσκοπική και πρόχειρη επένδυση που δε θα σέβεται τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τα θέλω τις τοπικής κοινωνίας.
Έχοντας ήδη υποβάλλει (από 1ης Φεβρουαρίου 2021) ένσταση προς τη ΡΑΕ κατά των αιτήσεως αδείας που έχουν υποβληθεί για τη δημιουργία πλωτών Φ/Β στη λίμνη Πολυφύτου, το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα αγωνιστεί ενάντια σε κάθε ενέργεια που διαφαίνεται πως ακυρώνει ή ζημιώνει τις πραγματικές προϋποθέσεις και δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής γενικότερα αλλά και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και κλάδων όπως τουρισμός, αλιεία, διατήρηση και ανάδειξη περιβαλλοντικού κάλλους.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida