«Καλλιόπη Βέττα: Η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ υπονομεύει τις παραγωγικές δραστηριότητες της Π.Ε. Κοζάνης – Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λίμνη Πολυφύτου»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: Το νέο σας ταξίδι σας στη γνώση και στη ζωή να εκπληρώσει τις προσδοκίες και τα όνειρά σας!»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στη Γέφυρα των Σερβίων οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, όπως και κάτοικοι της περιοχής.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αδειοδότηση 3 πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της λίμνης Πολυφύτου.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η άναρχη και άτακτη ανάπτυξη ΑΠΕ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα πλωτά φωτοβολταικά στη λίμνη Πολυφύτου, δημιουργεί εύλογες αντιρρήσεις στους φορείς, τους πολίτες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τόσο τις δραστηριότητες τους να τίθενται σε κίνδυνο, όσο και να υπονομεύεται το φυσικό οικοσύστημα και το πολιτιστικό αποτύπωμα της ΠΕ Κοζάνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επεσήμανε ότι οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει, μένουν ουσιαστικά αναπάντητες από την κυβέρνηση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τις συνέπειες της πρόχειρης και βεβιασμένης πολιτικής στο ζήτημα της ενεργειακής μετάβασης και του χωρικού σχεδιασμού.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την επίσπευση κατάθεσης του ειδικού χωροταξικού ώστε, αφενός να υπάρξει μια εύρυθμη και εύτακτη ανάπτυξη των ΑΠΕ και, αφετέρου, να προφυλαχθεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, το οικοσύστημα, ο πολιτισμός και η γεωμορφολογία της περιοχής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...