Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ υπονομεύει τις παραγωγικές δραστηριότητες της Π.Ε. Κοζάνης – Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λίμνη Πολυφύτου»

«Καλλιόπη Βέττα: Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς, για εμάς και τα παιδιά μας – Δήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στη Γέφυρα των Σερβίων οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, όπως και κάτοικοι της περιοχής.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αδειοδότηση 3 πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της λίμνης Πολυφύτου.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η άναρχη και άτακτη ανάπτυξη ΑΠΕ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα πλωτά φωτοβολταικά στη λίμνη Πολυφύτου, δημιουργεί εύλογες αντιρρήσεις στους φορείς, τους πολίτες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τόσο τις δραστηριότητες τους να τίθενται σε κίνδυνο, όσο και να υπονομεύεται το φυσικό οικοσύστημα και το πολιτιστικό αποτύπωμα της ΠΕ Κοζάνης.

Επεσήμανε ότι οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει, μένουν ουσιαστικά αναπάντητες από την κυβέρνηση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τις συνέπειες της πρόχειρης και βεβιασμένης πολιτικής στο ζήτημα της ενεργειακής μετάβασης και του χωρικού σχεδιασμού.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την επίσπευση κατάθεσης του ειδικού χωροταξικού ώστε, αφενός να υπάρξει μια εύρυθμη και εύτακτη ανάπτυξη των ΑΠΕ και, αφετέρου, να προφυλαχθεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, το οικοσύστημα, ο πολιτισμός και η γεωμορφολογία της περιοχής.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida