Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους
Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους

Για το σχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος από τον Ιούνιο, μίλησε στην εκπομπή Τώρα ό,τι Συμβαίνει του Open ο Κώστας Σκρέκας.

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μια διατίμηση στη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς για την διαφορά» ανέφερε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως απαιτούνται επιπλέον χρήματα γι’ αυτή την παρέμβαση.

Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, από το οποίο θα ωφεληθούν ακόμη κι εκείνοι που έχουν μεγάλες καταναλώσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Επειδή βλέπουμε πως η ενεργειακή κρίση ανατροφοδοτείται από τον πόλεμο, και δυστυχώς μπορεί να τραβήξει σε μάκρος, έχουμε ζητήσει από την Ευρώπη να πάρει κάποιες αποφάσεις» ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 60% και με την επιπλέον επιδότηση η έκπτωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει σήμα αποσύνδεσης της τιμής της χονδρικής από τις εκρηκτικές τιμές των υπολοίπων καυσίμων. Ισως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από όλες τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης» υποστήριξε.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!