Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους

Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΝΕΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. Σκρέκας: Ερχεται οριζόντια επιδότηση ρεύματος από τον Ιούνιο για όλους

Για το σχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος από τον Ιούνιο, μίλησε στην εκπομπή Τώρα ό,τι Συμβαίνει του Open ο Κώστας Σκρέκας.

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μια διατίμηση στη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς για την διαφορά» ανέφερε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως απαιτούνται επιπλέον χρήματα γι’ αυτή την παρέμβαση.

Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, από το οποίο θα ωφεληθούν ακόμη κι εκείνοι που έχουν μεγάλες καταναλώσεις.

«Επειδή βλέπουμε πως η ενεργειακή κρίση ανατροφοδοτείται από τον πόλεμο, και δυστυχώς μπορεί να τραβήξει σε μάκρος, έχουμε ζητήσει από την Ευρώπη να πάρει κάποιες αποφάσεις» ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 60% και με την επιπλέον επιδότηση η έκπτωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει σήμα αποσύνδεσης της τιμής της χονδρικής από τις εκρηκτικές τιμές των υπολοίπων καυσίμων. Ισως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από όλες τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης» υποστήριξε.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.