ΔΗΛΩΣΗ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ” για την Ακρινή

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Γεωργία Ζεμπιλιάδου: με δανεικό αυτοκίνητο !

ΔΗΛΩΣΗ Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ” για την Ακρινή


Η Απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την μετεγκατάσταση της Ακρινής, αποτελεί απόφαση σταθμό στην ιστορία του τόπου μας και ως Παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου δηλώνουμε την χαρά και την ικανοποίηση μας.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σ΄ αυτούς που σήκωσαν το βάρος αυτού του δύσκολου αγώνα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο της Κοινότητας και όσους σθεναρά στήριξαν αυτή την προσπάθεια, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ξέρουμε πολύ καλά, τί σημαίνει ο αγώνας σε συνθήκες μοναξιάς και καθολικής αμφισβήτησης ή αδιαφορίας.

 

Ωστόσο αυτό που προέχει πλέον είναι η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί.

 

Ο ρόλος μας σήμερα πρέπει να είναι θετικός και εποικοδομητικός. Η Πολιτεία, μέρος της οποίας αποτελεί και η Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ δικαιούται να αυτοδιαψεύδεται. Η αυτοδιάψευσή της κλονίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας.

 

Σήμερα, αφού πρώτα γίνουμε κοινωνοί του συνόλου του περιεχομένου της απόφασης του ΣΤΕ, οφείλουμε όλοι μαζί, να επαναφέρουμε την υπόθεση της Μετεγκατάστασης της Ακρινής προς άμεση υλοποίηση, έτσι όπως επιτάσσει η ομόφωνη δέσμευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Σε άμεση σχέση με αυτό, πρέπει να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα, την υποχρέωση τήρησης της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για την Χωροταξία και το Περιβάλλον, στο πλαίσιο της προσφυγής του Συνδυασμού μας στο ΣτΕ.

 

Οι χρήσεις γης που προβλέπονται στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο και οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τα ορυχεία της ΔΕΗ, που προβλέπουν την αποκατάσταση τους, αποτελούν νομοθετικές δεσμεύσεις, που αφορούν  άμεσα την τοπική κοινωνία και τις δυνατότητες επιβίωσής της.

 

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα!

 

Για τον Συνδυασμό “ΕΛΠΙΔΑ”

 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος – Επικεφαλής

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!