Διαβεβαίωση Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Διαβεβαίωση Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα
Διαβεβαίωση Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθάει τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα για όσο διαρκεί η κρίση που φέρνει αυξήσεις στις τιμές των αγαθών.

Σε συνέντευξη του στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, o κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια» και πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η συνέχιση της επιδότησης τμήματος του αυξημένου ενεργειακού κόστους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που ανήλθε στα 750 εκατ. ευρώ για το 2022 και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.

Επισήμανε ότι οι πρόσθετες παρεμβάσεις που πιθανότατα θα χρειαστούν, «θα πρέπει να αξιολογηθούν και να αποτυπωθούν με σύνεση και σωφροσύνη».

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι ο πόλεμος είναι εν εξελίξει και η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την έκταση του προβλήματος και τον δημοσιονομικό χώρο που διαθέτει, οπότε δεν είναι εύκολο να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται. Πρόσθεσε, δε, ότι «σε ένα οξυμμένο ευρωπαϊκό πρόβλημα, απαιτούνται και ευρωπαϊκές λύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι οι συνθήκες του πολέμου και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, δημιουργούν προβληματισμό για τον τουρισμό. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι είναι «εξαιρετικά ρεαλιστικός» ο στόχος του προϋπολογισμού ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα θα ανέλθουν στο 80% του 2019.

Τέλος, σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία σημείωσε ότι «η πρώτη αίσθηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι θα υπάρχει μια επιπλέον αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου κατά 1,5 με 2 ποσοστιαίες μονάδες και μια συρρίκνωση του ΑΕΠ περίπου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!