Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Χρ.Σταϊκούρας: «Θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους συνταξιούχους τα δικαιούνται – Μπορεί σε δόσεις ή εφάπαξ»

Χρ.Σταϊκούρας: «Θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους συνταξιούχους τα δικαιούνται - Μπορεί σε δόσεις ή εφάπαξ»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούνται, σύμφωνα με το ΣτΕ, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά η απόφαση του ΣτΕ θα δοθούν τα αναδρομικά ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε, επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε.

Αναφορικά με το σενάριο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά,  ο υπουργός τόνισε ότι είναι κάτι που συζητείται και θα γίνουν σχετικές  ανακοινώσεις όταν υπάρξουν αποφάσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις».

Συγκεκριμένα για την πιθανότητα κουρέματος στα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας ξεκάθάρισε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για μόνιμη αύξηση σε σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.

 

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», σημείωσε.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida