6.4 C
Πτολεμαΐδα
24 Νοεμβρίου 2020Απάντηση του ΥΠΕΝ, Γ. Σταθάκη στη Βουλή για τη ΔΕΗ 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του ΥΠΕΝ, Γ. Σταθάκη στη Βουλή για τη ΔΕΗ

«Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση, αυτόν τον καιρό, για να ανασύρουν, τώρα, ένα θέμα το οποίο είναι τόσο κρυστάλλινο. Όλη η διαδικασία για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και ολοκληρώθηκε με απόλυτη διαφάνεια», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σήμερα, από το βήμα της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι η διαδικασία της εξαγοράς έγινε με βάση τα διεθνή πρότυπα, αφού είχε προηγηθεί η μελέτη αποτίμησης της εταιρείας, και μετά από ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ. «Όλο το χρονικό, ακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία με την οποία γίνονται οι εξαγορές διεθνώς. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Όλα έγιναν δημόσια. Να σας καταθέσω όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ που είναι διαθέσιμες σε όλους. Γιατί κάνετε βουτιά στη ναφθαλίνη;», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τους υπαινιγμούς του Γ. Μανιάτη ότι η εξαγορά της EDS συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Υπουργός σημείωσε: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σας. Έχουμε τη συμφωνία των Πρεσπών που εσείς θεωρείτε επιζήμια για τη χώρα. Κι εμείς προωθούμε, μέσω της ΔΕΗ, μια επένδυση για να περάσουμε στην άλλη πλευρά την πολιτικά επιζήμια για τη χώρα μας απόφαση; Αυτό μας λέτε; Για να έχει λογική συνάφεια ο συλλογισμός σας, θα έπρεπε η Συμφωνία να είναι ωφέλιμη για εμάς, επιζήμια γι΄ αυτούς και εμείς να εμπλεκόμαστε σε τέτοιου τύπου συναλλαγές ώστε να πείσουμε τους γείτονες να τη δεχθούν. Το ανάποδο δεν μπορεί να ισχύει. Είσαστε λογικά ανακόλουθοι και κινδυνεύετε να αποκτήσετε τραγελαφική υπόσταση στη διασύνδεση των δύο θεμάτων».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η εξαγορά που έκανε η ΔΕΗ, ύστερα από εισήγηση της θυγατρικής εταιρείας της στην Αλβανία, είναι ένα μικρό βήμα σε μια γειτονική χώρα μαζί με πολλά άλλα που έχει κάνει η ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή το ίδιο διάστημα. «Η ΔΕΗ συμμετείχε στους διαγωνισμούς για τα υδροηλεκτρικά της Αλβανίας, στην Τουρκία, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κ.ο.κ. Άρα, υπάρχει μια γκάμα ενεργειών στις οποίες προχωράει η ΔΕΗ τον τελευταίο έναν χρόνο και μία από αυτές ήταν και η συγκεκριμένη. Τι προσδοκάτε ότι μπορεί να βγει από μια τόσο απλή, διάφανη, λιτή διαδικασία που έγινε πριν από έναν χρόνο;». Πρόσθεσε, τέλος, ότι, έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη νομοθεσία από τον Κανονισμό της Βουλής, βάσει της οποίας οφείλουν να ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συμβάσεις που υπερβαίνουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

από το Γραφείο ΤύπουΦόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνέχεια των από 4/7/2018…